загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Плоди «покращення»: нині близько 78% українців живуть на межі бідності

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Останнім часом розрив у рівні доходів між містом і селом скоротився. Але не тому, що поліпшується життя сільського населення, а тому, що погіршуються показники в містах, у першу чергу — в малих.

25% українців живе на суму, що менша від прожиткового мінімуму, а близько 78% — на межі бідності. Причому ці показники найближчим часом можуть погіршитися, пише Україна молода.

Про це повідомила завідувачка відділу дослідження рівня життя населення Інституту демографії і соціальних дослі­джень НАН України Людмила Черенько.

«Зазвичай позитивну стабільну ситуацію з бідністю» мають Київ, Івано–Франківська, Львівська області, кілька східних регіонів — Донецьк, Запоріжжя і Харків. Традицiйно складна ситуацiя у Волинській, Кіровоградській областях, також до цього списку потрапляють іноді Рівненська, Тернопільська і Хмельницька області. І якщо рівень абсолютної бідності в нас вдалося стабілізувати, то статки середнього класу знизилися.

За даними звіту Wolrd Ultra Wealth Report–2012–2013, Україна займає 19–те місце в Європі — тут налічується 480 мільйонерів, чий капітал перевищує 30 млн. доларів, щороку їх кількість зростає. Однак на боротьбу з бідністю це не надто впливає.

 

«Яким би не було економічне зростання, все одно від нього ефект розподілиться пропорційно між групами населення — бідні не одержать у рівних частинах iз багатими від цього економічного зростання. Фактично вони відірвуться від багатих ще далі», — констатує Людмила Черенько.

До списку новин