загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Літні люди і комп'ютери

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Йти в ногу зі швидкозмінними технологіями – завданням не з легких, надто ж – якщо вам вже за… Звісно, літнім людям, які усе трудове життя обходилися без мобільних телефонів та комп‘ютерів, призвичаїтись до нових технологічних реалій нелегко. Саме з цією метою для таких людей було організовано курси у рамках Novela Festival, який нещодавно відбувся у французькому місті Тулузі.

“Для літніх людей – це фантастична можливість залишатися “на зв‘язку” із сучасним світом і мати доступ до, так би мовити, культурногот контенту та освітнього матеріалу он-лайн, або навіть просто перебувати у контакті зі своїми родинами, внуками та друзями”, – каже Ерван Монт‘юбер, голова цифрового департаменту Тулузи.

У цій класній кімнаті літнім людям розповідають про GPS, WI-FI, цифрові планшети, які дають змогу “завантажувати” сотні і тисячі книжок.

Таким чином, тепер літні люди мають непогану альтернативу просиджуванню годинами перед телевізором: натомість вони можуть спілкуватися один з одним, залишаючись кожен у себе вдома.

“Гадаю, ці цифрові засоби є гарним доповненням до людського спілкуванню, адже після того, як встановлюється інтернет-контакт, люди можуть зустрітися в реальному житті”, – вважає Фредерік Бріка, інструктор курсів.

Популярністю користується також сесія, де розповідають, як заснувати блог. Волонтери пояснюють, що це – не так вже й складно і що це – гарний спосіб ділитися інформацією з друзями та з тими, хто має, скажімо, таке саме хоббі, що й ви.

“Коли я включаю комп‘ютер, у мене складається враження, що я використовую його на якихось 10 відсотків. Якби я могла збільшити цей показник ще на 10%, це становило б уже 20%, і було б незле для нас усіх”, – ділиться відвідувачка курсів.

Відчувати себе часточкою цифрового світу – це допоможе літнім людям довше залишатися активними!

До списку новин