загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Краса у космосі: вчені знайшли унікальну галактику – троянду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Європейські астрономи за допомогою космічного телескопа Хаббл сфотографували галактику-троянду PGC 6240 в сузір'ї Гідри.

На фото є концентричні структури, зовнішній вигляд яких нагадує квіткові пелюстки.

Вчені вважають, що настільки незвичайна структура була сформована зіткненням галактик.

Вчені виявили, що різні зоряні скупчення з оточення цієї галактики мають різний спектр. Це вказує на різний вік, що досить незвично: для порівняння, 150 кульових скупчень, які оточують Чумацький шлях, виникли приблизно в один і той же час.

Імовірно, ці відмінності можуть свідчити про різне походження супутників галактики, тому що частина з них прийшла ззовні.

Ця гіпотеза пояснює і дивну форму PGC 6240. При зіткненні галактик виникають характерні хвилі щільності, і саме вони складають "пелюстки троянди", пише ТСН.

Нагадаємо, астрономи, які аналізують дані з телескопів Hubble і Чандра, виявили в сузір'ї Діви "сверхнаселенную" галактику. M60-UCD1 в скупченні Діви унікальна тим, що приблизно половина всієї її маси зосереджена в межах 80 світлових років від її центру.

До списку новин