загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У черкаському селі пенсіонери знову сіли за університетські парти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Повернутися у минуле. Таку можливість отримали пенсіонери села Балаклея на Черкащині. Для дідусів і бабусь там відкрили університет третього покоління. Стареньким читають лекції переважно з історії України та краєзнавства. Немолоді студенти охоче відвідують пари. Адже для багатьох це можливість не тільки здобути знання, а й знову відчути себе юними, повідомляють “Подробности“.

Викладач Тарас Петрушак читає курс історії України 19 століття. На дошці – назва теми, в аудиторії – повна тиша, ця пара майже нічим не відрізняється від звичайної. Щоправда, студенти на ній – ровесники педагога. Після занять лектор зізнається – працювати з такою аудиторією йому ще не доводилось.

Тарас Петрушак, викладач: Велика різниця, це люди які мають великий життєвий досвід, великий багаж і знання, з ними треба говорити на рівні, вони знають інколи більше, ніж викладач.

Наймолодшому студенту інституту – давно за 50. Та попри вік пенсіонери охоче йдуть на пари. До того ж, педагоги їх намагаються не навантажувати – заняття лише раз на тиждень.

Лідія Синіннік закінчила школу у 1959. Після того отримала ще 2 спеціалізовані освіти. Але до навчання її тягне навіть на пенсії.

Лідія Синіннік, студентка: Сидиш за партою і уявляєш, що ти у тих 59 роках сидів… Ви цього мабуть ще не знаєте, як у таких роках сидіть за партою… Дуже добре, дуже.

Поки що в інституті тільки один факультет – історичний. Його створила місцева соціальна служба.

Тамара Лихолай, декан університету: Дуже важко їм вийти з активного члена суспільства і перейти до статусу пенсіонера. От оцей проміжок ми стараємось заповнити, щоб люди не були відірвані від одного свого періоду життя і переступали до іншого.

Курс навчання в інституті триватиме рік. По його закінченні студенти складатимуть іспити і отримають імпровізовані дипломи.

До списку новин