загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Паспорт для кредиту в Україні можна купити за 500 доларів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Отримати новий паспорт та оформити прописку в Україні можна не тільки в офіційних установах. «Чистий» паспорт коштуватиме українцю від 500 доларів. Якщо ж документ був у реєстрі втрачених чи вкрадених – за нього попросять 300-400 доларів, – йдеться у програмі «Гроші».

Як дізналися журналісти "Грошей" в Україні сотні тисяч людей, які не можуть отримати паспорти, і на них охоче заробляють усі, кому не ліньки. В офіційній установі вартість прописки, якщо ви не маєте власного місця проживання, складає близько $ 2000, однак мати справу з офіційними установами не завжди надійно – навіть за умови надання потрібних коштів можуть не прописати. Набагато легше звернутись до неофіційних контор, які оформляють справжній український паспорт всього за добу і дешевше.

Адреси таких ділків легко знайти в Інтернеті. Вони торгують втраченими паспортами, які за якихось причин не були засвічені в міліцейських базах.

"Якщо ви хочете паспорт для взяття кредиту, це буде коштувати більше $ 500, якщо паспорт на який ви не плануєте брати кредит - це в районі $ 300-400. Все залежить від того, чистий він чи ні. Чи був він в реєстрі вкрадених, втрачених і так далі", - кажуть у підпільній "паспортній" конторі.

Чисті" паспорти не проходили за міліцейськими орієнтуваннями, інші десь вже можуть бути "засвіченими", можливо це паспорт втрачений, або належить загиблій людині, але вони залишаються справжніми документами громадянина України. В залежності від потреб в ньому роблять "необхідні коректування".

У такому псевдо-паспортному столі можна зробити собі і прописку за смаком, в залежності від побажання клієнта штамп про прописку можуть залишити чистим, тож вписати туди можна будь-яку адресу.

До списку новин