загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

За зціленням від хвороб до Києва з'їхалося більше 100 тисяч вірян

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Слава про дива матінки Аліпії розійшлася так, що, аби потрапити до її мощів, дехто займав чергу о 3-й ночі.

До Києва з усього світу з'їхалися рекордні сто тисяч прочан, щоб вшанувати роковини знаної чудотвориці - матінки Аліпії.

У середу, 30 жовтня, виповнилося чверть століття від дня її смерті. Біографія матінки Аліпії оповита легендами і містикою, та віряни переконують, що дива вона творить досі і цілком реальні. На дорозі до монастиря Голосієва Пустинь ще зранку скупчилися кілька-кілометрові затори. Віряни принесли квіти та привели з собою дітей. Люди приїхали просити переважно здоров'я. Адже саме цілительством матінка Аліпія прославилася ще у середині минулого століття. Її життя було сповнене дивацтв і див. Сирота від 8 років, поневірялася в Росії та Україні, була ув'язнена за віру, але втекла. Жила аскетом, хоча на зцілення до неї стояли черги. Ні з кого, кажуть, не брала ні копійки.

Одна з вірянок Світлана Домашенко розповіла, що після шести операцій порятунок настав саме тут. "Приходила сюди практично не ходяча. Коли дитя моє питало "Мама, ти ж не помреш?" - це було найгірше. Я думаю, дякуючи всім молитвам. І дитя молиться за мене", - розповіла вірянка. "Я боялася, щоби мама не захворіла іще дужче. Я молилася за маму, за всю мою родину", - розповіла у свою чергу 6-річна Віка. Офіційно матінку Аліпію ще не зарахували до сонму святих. Утім, слава про її дива розійшлася так, що, аби потрапити до її мощів, дехто займав чергу о 3-й ночі.

Цьогоріч Голосіївську Пустинь відвідала величезна кількість вірян: на 10-ту ранку святі отці вже нарахували понад 100 тис. людей, хоча торік за весь день тут було близько 80-ти тис. Щоб уникнути тисняви, каплицю з мощами відкрили ще вночі. Намісник монастиря архімандрит Ісаакій зауважив, що таким набожним суспільство ще не було ніколи. Серед причин він назвав злидні, сімейні проблеми та хвороби, особливо онкологічні. Нагадаємо, що у католицькому світі також скоро має з'явитися новий святий: папу Івана Павла ІІ проголосять святим уже цього року. Теперішній очільник католицької церкви, папа Франциск, підтвердив, що на рахунку його попередника – щонайменше два дива.

Ольга Мальчевська

До списку новин