загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сімдесят відсотків китайців проти підвищення пенсійного віку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Майже 70% китайців не підтримують плани уряду підвищити пенсійний вік.

Дані опитування громадської думки у п'ятницю оприлюднила інтернет-версія газети Компартії Китаю "Женьмінь Жибао".

"З числа 1062 респондентів в 11 містах Китаю 68,6% проти підвищення віку виходу на пенсію", - йдеться у підсумках опитування.

Понад усе незадоволені пропонованою реформою співробітники спільних підприємств і підприємств, працюючих з іноземним капіталом. Більш як 73% підтримують систему "гнучкого" підходу до пенсійного віку, вважаючи, що тільки так можна буде зменшити соціальна нерівність.

Як повідомляв Укрінформ, уряд КНР намагається підступитися до пенсійної реформи з 2008 року. Суть її не нова - це вдосконалення системи соцзабезпечення і підвищення пенсійного віку. Нині китайські чоловіки йдуть на пенсію у 60, жінки-держслужбовці - у 55, а працівники на виробництві - у 50 років. Вік виходу на пенсію різниться у Китаї як за галузями, так і за регіонами. Автори ж реформи пропонують уніфікувати "планку" - 65 років для усіх.

Проведене раніше он-лайн опитування тієї ж "Женьмінь Жибао" майже півмільйона громадян засвідчило, що проти підвищення пенсійного віку виступають 93,3% респондентів. Найболючішим же нині є питання нерівності у пенсійному забезпеченні. У країні діє так звана "двоколійна" система нарахування пенсій - для держслужбовців і працівників підприємств, при якій чиновники й "білі комірці" отримують у середньому у 3 рази більше тих, хто створював матеріальні блага.

За даними Китайського дослідницького центру старіння, до кінця 2013 року кількість людей похилого віку досягне у Китаї 202 мільйонів, що становитиме 14,8% населення країни. При цьому маса працездатного населення зменшиться до 936 млн. Таким чином, з урахуванням дітей, у нинішньому році 46% усього населення КНР будуть на утриманні 54%, що залишилися. До середини 21 століття кількість громадян КНР літнього віку, за прогнозами, може збільшитися до 487 млн або 35% населення.

До списку новин