загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи помічають полтавці президентські "покращання"?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

"За останні роки нам багато чого вдалось зробити. Щороку стабільно зростають соціальні стандарти і гарантії", - сказав Віктор Янукович на урочистому зібранні з нагоди Дня працівника соціальної сфери.

Так, за словами глави держави, за три роки реальні доходи громадян зросли на 39%, реальна зарплата - майже на 59%, а середній розмір пенсії - на 42%. Крім того, з 2010 року учетверо зменшилась кількість тих, хто отримує пенсію менше 1000 гривень, у 2012 році було осучаснено пенсії майже 13 мільйонів українців.

Віктор Янукович висловив впевненість, що завдяки новому закону про зайнятість запущено додаткові механізми створення робочих місць, забезпечено роботою категорії громадян, найбільш уразливих на ринку праці. Результатом цієї роботи є те, що з початку року працевлаштовано понад 600 тисяч осіб. При цьому, рівень безробіття знизився до 8%, що нижче середніх показників по Єврозоні (11%).

"Незважаючи на непросту економічну ситуацію у світі, яка позначається й на українській економіці, ми й далі підвищуватимемо соціальні стандарти і гарантії", - заявив Віктор Янукович. Про це повідомила прес-служба Президента.

На жаль, навіть статистичні дані свідчать, що рівень оплати праці протягом останніх місяців знизився, в тому числі й на Полтавщині.  Так, за даними облстату, реальна заробітна плата у вересні становила 97,8 % серпневої, а серпнева – 95,1% червневої.  І, чи можна говорити про якесь зростання соціальних стандартів, якщо мінімальна заробітна плата дорівнює прожитковому мінімуму, а мінімальна пенсія є нижчою за нього. Чи можна користуватись в оцінці зростання соціальних стандартів  середньостатистичними даними коли, наприклад, пенсія 1 депутата "вміщу" 10-15 пенсій пересічних українців?

Наталка МОСКАЛЕНКО

До списку новин