загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як виглядатимуть люди в майбутньому

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Люди не перестали розвиватися. Хоча багато змін, що відбуваються з людиною непомітні, з плином часу багато з них проявляться в повну силу.

Ми як і раніше схильні до природного відбору, незважаючи на розвиток сучасної медицини та технологій.

Якими ж особливостями ми будемо володіти в далекому майбутньому, базуючись на сучасних тенденціях?

Ось 10 найбільших змін, які можуть відбутися через кілька сотень тисяч років.

1. Змішування рас

Розвиток сучасних транспортних засобів і комунікацій призводить до того, що все менше людей залишаються ізольованим від інших. Все частіше відбувається змішання рас між представниками, чиї предки походять з різних куточків нашої планети.

У результаті цього генетичні відмінності між людьми починають стиратися, а расові відмінності стають менш помітними. Іншими словами, люди майбутнього будуть ще більше схожі один на одного.

2. Ослаблений імунітет

У міру того, як люди стають все більш залежними від ліків для виживання , наша імунна система починає слабшати.

Люди майбутнього будуть більш сприйнятливі до хвороботворних мікроорганізмів. Сучасні медичні технології і відкриття антибіотиків поліпшило наше здоров'я і тривалість життя, але призвело до того, що нашій імунній системі доводиться менше працювати для підтримки здоров'я.

З точки зору біології, наша імунна система вже не так необхідна, як раніше і ми ще більше будемо залежати від медичних технологій.

3. М'язова атрофія

Еволюція позбавляється від тих ознак, які більше не потрібні. Одним з кандидатів на вибування в цьому сенсі є фізична сила. Людям вже не доводиться сподіватися на сильні м'язи, для виконання трудомістких завдань. Ми все більше залежимо від технологій, які виконують за нас цю роботу. Дослідження вже показали, що ми набагато слабкіше наших далеких родичів, а в майбутньому, можливо, станемо ще більш кволими.

Крім того, якщо ми почнемо все більше досліджувати інші місця в космосі, то, швидше за все, втратимо більшу частину нашої м'язової маси. Космонавти, що побували в тривалому космічному польоті, поверталися на Землю, втративши здатність до фізичної роботи на 40 відсотків.

4. Високий зріст

Зростання людини за останні два століття швидко збільшувався. Тільки за останні 150 років, людина стала в середньому вище на 10 см. Вважається, що основною причиною цього є велика кількість доступної нам їжі.

Чим більше дитина їсть, тим більше енергії у нього для зростання. Поки люди здатні є з надлишком, ми будемо продовжувати виростати ще вище. Чи є межа нашому зростанню, покаже еволюція .

5. Мало волосся

Людей вже називають безволосими мавпами. Однак, як і у всіх ссавців, у нас є волосся, але їх набагато менше, ніж у наших людиноподібних родичів і предків.

Одяг та сучасні технології зробили зігріваючу функцію волосся застарілою. Жінки вважаються більш привабливими без волосся в окремих частинах тіла, і можливо з часом, волосся взагалі будуть відсутні.

6. Відсутнсть зубів мудрості

Заснована причина, по якій видаляють зуби мудрості, полягає в тому, що у більшості сучасних людей щелепа занадто мала, щоб їх вміщати, не заважаючи іншим зубам. Їх вважають рудиментарними корінними зубами, які з'явилися у стародавніх людей, коли їх щелепа була більше, а живлення складалося в основному з жорсткої їжі.

Не дивно, що зуби мудрості починають зникати. Більше того, 35 відсотків людей вже народжуються без зубів мудрості, в інших є тільки один, два або три зуба мудрості (всього їх 4) .

Крім того, наші зуби стануть ще менше. За останні 100 000 років тому наші зуби зменшилися в розмірі майже вдвічі, і ця тенденція може продовжитися і в майбутньому.

7. Погіршення пам'яті

Технології вже впливають на те, як працює наша пам'ять. Людський мозок, будучи машиною, яка прагнути до максимальної ефективності, як правило, запам'ятовує, де зберігатиметься інформація, а не саму інформацію.

У вік Інтернету ця особливість стала ще більш важливою. Як часто ви намагалися згадати щось і замість цього просто дивилися відповідь у Вікіпедії або пошуковій системі? Звичка перевіряти все в Інтернеті навчила нас використовувати комп'ютер та інтернет в якості "зовнішньої пам'яті", позбавляючи наш мозок від необхідності зберігати інформацію.

8. Менше пальців ніг

До того, як люди навчилися прямоходіння, наші пальці на ногах використовувалися для хапання, також як руки. У міру того, як ми стали менше підійматися і більше ходити, наші пальці ніг стали зменшуватися до поточних розмірів.

У той час, як великий палець підтримує рівновагу і допомагає при ходьбі, у мізинця немає якогось особливого призначення. Можливо, з цієї причини з часом люди стануть істотами з чотирма пальцями ніг.

9. Більший чи менший розмір голови

Вчені досі сперечаються , чи буде людина в майбутньому володіти великим або меншим обсягом черепа. Більшість дотримуються думки, що в людини не може розвинутися більш велика голова, так як це зробить природні пологи неможливими, і збільшити смертність у матерів. З цієї причини, розмір голови людини, швидше за все, залишиться незмінним, а може навіть зменшитися.

Але варто врахувати той факт , що все більше операцій кесарева розтину дозволяють вижити дітям з великою головою. Багато хто навіть вважають, що з часом кесарів розтин стане безпечніше природних пологів, і у дітей з маленькою головою, народжених природно, буде менше шансів вижити, ніж у тих, чиї матері пройшли через операцію.

10. Самовдосконалення

Люди можуть досягти тієї стадії, коли вони зможуть управляти розвитком людини за допомогою технологій. Бионические органи і генетичний відбір дозволить майбутнім батькам вибирати особливості дитини ще до народження.

Це може викорінити всі дефекти і небажані ознаки. Як тільки така практика стане поширеною, це може призвести до зникнення багатьох негативних якостей.

Як виглядатиме людина майбутнього?

Саме так на думку деяких експертів змінитися наше тіло і обличчя через тисячі років:

- Ріст близько 180-210 см через поліпшення харчування та прогресу в медицині

- Більш короткий кишечник, щоб поглинати менше цукру і жиру і запобігти ожирінню

- Менший розмір яєчок через зниження чоловічої плодючості.

- Більш довгі руки і пальці, щоб позбавити нас від необхідності тягнуться за предметами. Більше нервових закінчень на пальцях для використання різних пристосувань, таких як iPhone.

- Менший розмір мозку через те, що завдання запам'ятовування і мислення в основному виконують комп'ютери.

- Великі очі будуть компенсувати маленький рот. Спілкування буде грунтуватися на міміці та рух очей.

- Менше зубів, оскільки їжа стає м'якше і не вимагає великого розжовування.

- Четверний підборіддя через те, що наш організм створений, щоб менше їсти і використовувати більше енергії, ніж зараз.

- Однакова форма носа, тому що клімат менше впливає на організм завдяки кондиціонерів і засобам опалення.

- Менше волосся або лисина через використання теплих речей і засоби обігріву, але більше зморшок через застосування електронних пристроїв.

- Обвисла шкіра на шиї і мішки під очима з-за сильного впливу Сонця.

- Більш темний колір шкіри через змішування рас.

До списку новин