загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Ужгороді відбудеться XVІ Міжнародний ромський фестиваль джазового мистецтва "Пап-джаз-фест - 2013"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Товариство музичної культури циган Закарпаття "Лаутарі" 11 листопада 2013 року о 17.00 проводить в Ужгороді, у Закарпатській обласній філармонії (пл.Театральна) XVІ Міжнародний ромський фестиваль джазового мистецтва "Пап-Джаз-Фест-2013".

У часи тоталітаризму в колишньому Радянському Союзі джаз як різновид естрадного музичного мистецтва був фактично під забороною, вважався проявом “загниваючої” буржуазної культури. Талановиті митці, серед яких була і група закарпатських джазменів-ромів, вимушені були майже підпільно займатись своєю улюбленою справою. Саме завдяки їм цей вид мистецтва не зник з українського музичного простору. Зараз, в період становлення в країні демократичного суспільства, сотні молодих музикантів-джазменів отримали можливість реалізовувати себе як на самодіяльному, так і на професійному рівнях.

Суттєвим стимулом відродження та розвитку джазового мистецтва стали джазові форуми “Пап-Джаз-Фест”, які впрдовж ось уже 16 років поспіль відбуваються у місті Ужгороді. Організатором фестивалю виступає Товариство музичної культури циган Закарпаття “Лаутарі”.

У різні роки на фестивалі грали такі відомі зарубіжні та вітчизняні музикант, як саксофоністи Пітер Кардареллі та Монті Вотерс (США), Едвард Намисловський (Польща), ударник Додо Шошока (Словаччина), гітаристи Тибі Ботош та Олі Керекеш (Угорщина), легенди радянського джазу Євген Дергунов, Валерій Колесников, В'ячеслав Полянський, Володимир Соляник (Україна) та багато інших. А незмінним членом оргкомітету та ведучим всіх фестивалів "Пап-Джаз-Фест" є відомий музичний критик Петро Полтарев.

Родзинкою минулого та цьогорічного фестивалів стане виступ зірки джазу світового рівня, трубача Майкла "Пачез" Стюарта зі Сполучених Штатів Америки.

Фестиваль став своєрідною візитівкою Ужгорода, який завдяки подібним заходам поступово повертає собі імідж музичного та мистецького центру Європи. Важливим моментом цього проекту є те, що він, підтримуючи міжнародні культурні ініціативи, сприяє інтеграції України в міжнародний культурний простір, розвиткові різних форм обміну культурно – мистецькими здобутками між Україною та іншими державами світу.

“Пап-Джаз-Фест” – це і шана видатному закарпатському ромському джазовому музиканту, засновнику фестивалю, громадському діячеві Вілмошу Папу, який передчасно пішов із життя. Під час фестивалю демонструватимуться відеосюжети, присвячені історії "Пап-Джаз"-фестивалів та творчої діяльності його засновників.

Фестиваль проводитиметься за підтримки управління культури та відділу у справах національностей та релігії облдержадміністрації, Міжнародного фонду «Відродження», Посольства США в Україні, а також спонсорів - ЗАТ «Єврокар», ТОВ «СТС», Торговий центр "Дастор", УАП ТОВ»Фішер-Мукачево».

Закарпаття – один з найбільш багатонаціональних регіонів Центральної Європи. Поряд з іншими націями і народностями на території області проживає біля 30 тисяч осіб ромської (за походженням) народності (майже четверта частина ромів України).

Вільгельм Пап

До списку новин