загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Який позитив від пенсійної реформи?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Два роки тому в Україні була ініційована реформа пенсійної системи. Що сьогодні говорять з цього приводу спеціалісти – це був доречний крок чи ні? Мешканка Долинської Тетяна Мельник довгий час працювала спеціалістом Пенсійного фонду України в Києві. Тепер, коли сама вийшла на пенсію, повернулася в Долинську, доглядає батька-інваліда, учасника бойових дій у ВВв.

- Як відомо, європейський стандарт пенсійного віку – 65 років і для чоловіків, і для жінок. Зараз у Верховній Раді лежить законопроект щодо виходу на пенсію жінкам знову у 55 років. Але я вважаю, цей законопроект нам буде як обіцянка до виборів. Бо вороття щодо виходу на пенсію жінкам у 55 років очікувати не варто. По-перше, тому що демографічний стан не дозволяє зменшити пенсійний вік до 55 років. Наприклад, статистичні дані за І півріччя 2013 року по Долинському району свідчать про те, що і досі триває зменшення кількості населення. Аналогічна ситуація і скрізь в державі. По-друге, тривалість життя у жінок в середньому на 10 років більша, ніж у чоловіків. По-третє, відбувається зменшення кількості років трудового стажу. Раніше стаж 30-40 років був нормою майже для всіх. Зараз він в середньому значно менший, отже, були менші відрахування, відповідно буде мізерна пенсія.

Чим більше пенсіонерів – тим менший середній розмір пенсії. Зараз це 900-1300 грн., що ніяк не вписується в напрямок євроінтеграції. Багато пенсіонерів працюють, тим самим не віддаються робочі місця молоді. Багато пільгових пенсій одержують ті, хто ніколи не працював на важких і шкідливих роботах. Особливо незрозумілою в цьому плані є політика держави при наданні пільгових пенсій окремим категоріям міліції і військовослужбовців (у 40 років).

Економіка може не витримати таку кількість пенсіонерів, навіть Євросоюз не врятує.

Андрій Павленко

До списку новин