загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У міській раді презентували мистецтво реставрованої старовинної вишивки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Виставку картин старовинної вишивки під промовистою назвою «Душа народу»  урочисто відкрито в імпровізованій мистецькій галереї міської ради.

Унікальну колекцію з 46-ти раритетних вишивок різних регіонів України представила член Хмельницької міської «Спілки митців народного та сучасного мистецтва», власниця арт-галереї “Естет” (м.Вінниця), колишня хмельничанка Любов Король. Відкриваючи виставку керуюча справами виконавчого комітету Людмила Черевченко поділилась своїми враженнями: «На мене ця виставка навіяла спогади дитинства.

Такі старовинні вишивки, виконані в акуратній, дрібнесенькій техніці, були у моєї бабусі. Наші предки мали свій підхід до вишивання, вони вкладали у вишивку настрій, сподівання, часточку свої душі». Людмила Петрівна привітала Любов Король з гарною мистецькою подією та вручила їй пам’ятний подарунок і квіти. alt На важливості збереження, відновлення та поширення національних традицій і духовності, донесення їх до майбутніх поколінь посередництвом декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва наголошувала у своєму вітальному виступі голова Хмельницької міської громадської організації «Спілка митців народного та сучасного мистецтва» Оксана Мергут. Щирі слова захоплення, вітань та найкращі побажання успішного продовження благородної і дуже необхідної справи звучали також від викладача вищого професійного училища №25 Любові Шалі, члена громадської ради при міському виконавчому комітеті Дениса Монастирського, заслуженого майстра народного мистецтва України, володарки «Золотої голки України» Ніни Гончарук. Любов Анатоліївна Король подякувала всім, хто допоміг організувати виставку, розповіла як виникло та розвивається її захоплення, поділилася найближчими планами. «Подорожуючи різними країнами я бачила, як там цінують свою культуру і все, що зроблено руками. Наш народ неймовірно талановитий. За давнім повір’ям майстрині народної творчості за вишивку сідати з гарним настроєм та помислами.

Копітка ручна праця виконувалась з величезною любов’ю і душею. Представлені в експозиції унікальні витвори мистецтва, деяким з яких понад сто років, освячені молитвою, окрилені позитивною думкою, мрією, фантазією, і сьогодні несуть добру енергетику. Тому я хочу, щоб якомога більше людей їх побачили і відчули вкладене в них тепло», – поділилася своїми думками Любов Анатоліївна Король. alt alt Автентичні українські народні пісні численним поціновувачам народного мистецтва, присутнім на відкритті, подарували студенти Хмельницького музичного училища ім. Владислава Заремби Дарина Терещенко і Світлана Ткачук.

   Колекцію картин старовинної вишивки Любові Король вже побачили у Вінниці, Меджибожі та Кам’янці-Подільському. Впродовж жовтня виставка картин старовинної вишивки з етнічної колекції вінницької арт-галереї подарунків «Естет» працювала у залі мистецтв музею історії міста Хмельницького. Можливість доторкнутись до прекрасного мистецтва старовинної вишивки у стінах міської ради кожен охочий матиме до 29 листопада.

До списку новин