загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Європейці активно скуповують українські трави та ягоди

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На ринку корисних зборів справжній бум.

Українські трави та ягоди почали користуватись величезним попитом у європейців. Зокрема, популярними стали карпатські та полтавські трав'яні збори. Одна з найвідоміших українських фітотерапевтів і цілителів Наталія Земна розповіла про лікарські рослини, які найчастіше купують. "Це синя волошка, яка лікує нирки, печінку і захворювання очей. Це липа – для того, аби лікуватися під час застуди, і щоб жінка була молодою. Це така рослина, яку в народі називають молодило або очіток пурпуровий. Цю рослину радимо чоловікам", - говорить Наталія Земна.

За її словами, Полтавщина та Карпати – найчистіші території України. Звідси цьогоріч і експортують лікарські рослини за кордон. Найбільше клієнтів з Європи. "Приїздять і закупляють величезними кількостями рослинного походження сировину", - повідомила фітотерапевт. Купують українські трави і в Азії. "Я була в Китаї, Кореї. Там кажуть, що нашою рецептурою українською дуже широко користуються". Попит на трави збільшив і їхню ринкову ціну, каже цілителька. Це дає можливість українським бізнесменам заробити.

Так, продавець Григорій Прокопенко двічі на тиждень з-під Києва возить більше 200 видів лікарських трав, торгує вже 20 років і клієнти задоволені. "Я в цього чоловіка дуже часто купую трави. Він мені чоловіка врятував. У нього була ампутація пальців. І я постійно в нього беру. Дай йому, Боже, здоров'я", - розповіла пенсіонерка Надія. Аптечний фармацевт Анастасія Гончаренко теж помітила ажіотаж на трави. При цьому 90 відсотків зборів – з українських полів.

"Зараз трави беруть дуже активно. Дитячі чаї користуються великим попитом. Також великим попитом користуються фіточаї, які містять багато трав", - говорить Гончаренко. Найчастіше купують трави в аптеці пенсіонери та жінки середнього віку. "За допомогою трав я навчилася сама собі допомагати, дітям. Я не привикла користуватися таблетками, якимись хімічними препаратами, тому що вважаю, що це шкідливо. Я купую наші звичайні українські, тому що у нас хороші трави", - зазначає киянка Лариса. Фітотерапевт Борис Скачко додає, що трави – це дійсно українська "споконвічна медицина", однак необхідно знати, в яких випадках їх можна використовувати. "Питання в чому - багато речей, які до нас прийшли з давніх часів, їх треба переглядати. Наприклад , липа , яка прозвучала раніше, це перший привід під час застуди для ускладнення. Усі європейські експерти давно це прорахували - потогінні блокують здатність нирок і не дають ниркам очищати кров. Більше того знижують температуру, яка як антибіотик б'є будь-які бактерії і віруси. Ні в якому разі не треба знижувати температуру, а треба її супроводжувати. Малина так само. Це путівка до ускладнення. Хочете підняти імунітет - у нас є наш мед", - сказав експерт.

До списку новин