загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Елітні пенсіонери об’їдають решту українців на мільярди гривень

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Залежно від рішучості Верховної Ради з перегляду пенсійних програм, зокрема, "елітних" пенсій, обсяг бюджетних дотацій Пенсійному фонду на виплату пенсій, надбавок та підвищень до пенсій можна зменшити на суму від 5 до 20 мільярдів гривень.

Таку оцінку озвучила завідуюча відділом соціальної політики Національного інституту стратегічних досліджень Ольга Піщуліна, передає "Дзеркало тижня".

При цьому екс-виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський висловив думку, що чи не найбільший фінансовий ефект для бюджету могла б забезпечити оптимізація системи суддівських пенсій.

"Реалізувати цю ініціативу, тим більше заднім числом, буде непросто. Особливо, якщо самі судді вирішуватимуть, скорочувати собі преференції чи ні. Такі прецеденти вже були, досвід - негативний. Разом з тим, якщо буде політична воля на найвищому рівні, теоретично це можливо, в тому числі перерахунок уже призначених пенсій", - вважає екс-глава Мінфіну.

Разом з тим Уманський називає малоймовірним скасування пільг для співробітників силових органів - МВС, прокуратури і так далі, "оскільки зараз це безпосередня опора влади".

Нагадаємо, що МВФ наполягає на оптимізації видаткової частини держбюджету, зокрема, за рахунок "обмеження в бюджетному секторі фонду зарплати і чисельності зайнятих, скорочення субсидій і витрат на закупівлю товарів і послуг".

Зараз незважаючи на зростання доходів держбюджету, коштів на заплановані державою витрати не вистачає, оскільки їх план завищений.

Держбюджет-2013 зверстаний на занадто оптимістичній макроекономічній базі: очікувалося зростання ВВП на 3,4% і інфляція 4,5%, у той час як за фактом є 1-1,5% і близько 0 відповідно.

До списку новин