загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей день в історії/ 15 листопада

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Всесвітній день географічних інформаційних систем (Всесвітній день ГІС)

 

1884 — Черговий етап у боротьбі за колоніальні володіння на африканському континенті – конференція у Берліні з африканських питань.

1918 — Розпочалось очолюване Директорією повстання проти влади гетьмана Павла Скоропадського.

1919 — за спільним рішенням Директорії та уряду УНР члени Директорії Федір Швець та Андрій Макаренко виїхали з дипломатичними дорученнями за кордон, передавши всю повноту влади Симонові Петлюрі.

1920 — У Женеві відбулося перше засідання Асамблеї Ліги Націй, створеної 1919 р.

1934 — В СРСР проведено першу телепередачу із звуковим супроводом.

1945 — в Аугсбурзі (Австрія) групою українських вчених, що перебували на еміграції, засновано Українську вільну академію наук. Першим президентом УВАН обрали Дмитра Дорошенка.

1946 — Введено в навчальний процес новий, наближений до російського, український правопис, схвалений 8 травня 1945 постановою Ради Міністрів УРСР.

1988 — Уперше й востаннє виведено на орбіту радянський космічний корабель багаторазового використання «Буран», який здійснив два витки навколо Землі без екіпажу і приземлився в автоматичному режимі.

 

15 листопада народилися:

 

1738 — Гершель Фрідріх Вільгельм, видатний астроном, на рахунку якого безліч відкриттів. На честь Гершеля названі кратери на Місяці, Марсі та Мімасі, а також кілька новітніх астрономічних проектів, зокрема космічний телескоп Гершель. Також Гершель захоплювався написанням музики.

1837 —  Філософ Африкан Спір. Народився в Єлизаветграді, українському містечку. В першу чергу відомий за рахунок впливу, який він мав на погляди та переконання таких гігантів думки, як Ніцше та Лесінг.

1884 — Микола Радзієвський, український диригент та композитор. Протягом семи років (1928-1935) виконував обов’язки головного диригента Київської опери.

1930 — Письменник Джеймс Грем Баллард. Славу літератора отримав у другій половині 20-ого століття . Популярність йому принесли науково-фантастичні оповідання і романи. Більш пізні твори письменника відрізняються зміною сюжету та типу. Він почав писати психопатологічні трилери (найвідоміші: «Автокатастрофа», «Бетонний острів»).

1946 — Володимир Савельєв (Асмолов), співак, поет, музикант. Відомий в Україні, країнах близького та далекого зарубіжжя.

1953 — Ігор Ливанов, актор театру та кіно. Зіграв у близько 30 кінофільмах та десятках вистав. Найвдалішою й доленосною вважає свою роль у фільмі «На розі біля Патріарших».

1966 — Дмитро Стус, син дисидента Василя Стусa. Як і батько, Дмитро пішов літературною стежкою. Наразі він є письменником, літературознавцем, редактором. Також Дмитро виконує обов’язки почесного голови Міжнародної журналістської премії ім. В. Стусa.

До списку новин