загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

21 листопада - Свято Архістратига Михаїла

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Свято Архістратига Михаїла

На 21 листопада в церковному календарі припадає свято архістратига Михаїла.

Згідно з прийнятою у християнстві небесною ієрархією, Михайло – один з архангелів, верховний воєначальник у космічній війні з ворогами Бога.

За стародавніми переказами, колись сатана був найяснішим із небесних духів, за що він і був названий Люцифером. Але з часом у нього з’явилися самолюбство, гордовитість і злоба, і він спокусив цими по почуттями багатьох інших духів. Архангел Михайло зібрав військо благочестивих ангелів і виступив на війну проти сатани та його ангелів. Підступний сатана не втримався і був скинутий разом зі своїм військом на землю.

Архістратига Михайла здавна називають ангелом-охоронцем усіх християн, а українці вважають його патроном столиці України – Києва. Сучасний герб міста, як і стародавній, оздоблений образом архістратига з мечем.

В народній уяві архангел Михайло змальовується мужнім лицарем, який перемагає всі темні сили на землі. Коли грім гуркоче, говорять, що це архістратиг Михайло веде війну з чортами. А ще кажуть: де б не заховався нечестивий - стріла архангела знайде його скрізь. У одній з легенд розповідається, що іноді з блискавки робиться хрест – це Михайло благословляє, а архангел Гавриїл стріляє в чорта.

Мисливці в Україні вважають Михайла своїм покровителем та захисником. В давнину цього дня мисливці ставили в церкві свічку, вшановуючи святого Михайла.

Народні прикмети говорять: з Михайла зима морози кує. Якщо в цей день випадає сніг, кажуть, що то Михайло приїхав на білому коні. Було доброю ознакою на врожай і здоров’я, якщо в цей день випадала хоч невеличка пороша. Це підтверджують і народні прислів’я та прикмети.

На Михайла зима на білому коні приїжджає.

Якщо на Михайла ніч ясна, то буде зима сніжна й красна.

Якщо Михайло з дощем не услужить – добру й суху весну ворожить.

До списку новин