загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У центрі Львова пенсіонери розгорнули величезний стяг та кричали «Ні – московському ярму, так – українській незалежності!»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

«Наш вибіробєднана Європа!», «В єдностісила!», «Час позбутися совка» – саме під такими гаслами сьогодні, 17 листопада, у центрі Львова відбулося віче на підтримку євроінтеграції України.

Близько тисячі людей, в тому числі опозиційні та націоналістичні політичні сили, громадські організації, студентство Львова зібралися біля памятника Шевченку, щоб висловити свою позицію щодо євроінтеграції України і підтримати підписання угоди про асоціацію. Активісти тримали прапори України та Євросоюзу, а також націоналістичну символіку.

Зі сцени лунали гучні гасла: «Ні – московському ярму, так – українській незалежності!».

До громади звернулися поет Ігор Калинець, голова Всеукраїнського товариства політв’язнів і репресованих, письменник Петро Франко, екс-міністр освіти і науки, професор ЛНУ ім. І. Франка  Іван Вакарчук, віце-студентський мер Львова Євген Филипець.

Зокрема, Петро Франко зазначив: «Ми сьогодні стоїмо над прірвою. Сьогодні не знаєш, хто маніпулює, а хто дійсно хоче відстоювати українську державу. Ми – українська нація, яка повинна відстоювати свою незалежність, бо ми – європейська країна».

На віче під звуки гімну України активісти розгорнули великий прапор Європейського Союзу, аби висловити свою волю щодо європейського майбутнього. Також екс-міністр освіти і науки, професор ЛНУ ім. І. Франка  Іван Вакарчук зачитав звернення до українського народу, яке планують надіслати Президенту України Віктору Януковичу.

«Сьогодні Україна має унікальну історичну нагоду остаточно позбутися рабства минулого, повернутися у свій європейський дім. Таку можливість дає підписання на листопадовому саміті у Вільнюсі Угоду про асоціацію з ЄС. Сподіваємось, що влада і опозиція будуть єдині у розумінні важливості цієї події для української держави і її майбутнього», – йдеться у документі.

Він закликав усіх українців об’єднатися навколо євроінтеграційної ідеї і змусити владу підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом, а також взяти участь у всенародному віче у Києві у листопаді.

Крім того, віце-студентський мер Львова Євген Филипець у коментарі IA ZIK розповів: «Я як представник студентства міста зайняв таку позицію: європейський вибір – майбутнє нашої держави. Рушійною силою нашого майбутнього є молодь, яка не інертна, у неї горять очі до змін. Сьогодні ми повинні прославляти свою мову, культуру, традиції, але згідно з європейськими стандартами. Це є пріоритетним завданням.

Як на мене, студентство у разі непідписання угоди повинно зайняти чітку позицію. Ми зберемося тоді на наступний день і проведемо масові акції, щоб показати: у нас дійсно активна молодь. Є ряд студентських лідерів, які готові це підтримати».

До списку новин