загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей день в історії/ 18 листопада

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

День народження Діда Мороза.

 

День філософії у ЮНЕСКО.

 

1626 — Римський папа Урбан VIII освятив собор святого Петра. Сьогодні цей собор є резиденцією усіх Пап.

1775 — Указом імператриці Катерини ІІ в Росії запроваджено поділ на губернії.

1838 — (за старим стилем 6 листопада) Т.Шевченко завершив перший (втрачений) варіант «Тарасової ночі», фінальної поезії «Кобзаря Т.Шевченка». Перша поезія написана до «Кобзаря» — «Катерина».

1883 — У США введено єдину систему визначення часу: доти кожне місто самé встановлювало собі час.

1928 — на екрани вийшов мультфільм «Пароплавчик Віллі» виробництва компанії Волта Діснея. Цей день вважають днем народження Міккі Мауса — символа компанії.

1933 — Постанова ЦК КП(б)У про припинення політики українізації.

1935 — В Латвійській столиці Ризі урочисто відкрито Монумент Свободи. Задум пам'ятника відноситься до 1920-х років і символізує звільнення від ярма німецьких поміщиків і російського самодержавства

1990 — Патріарх УАПЦ Мстислав Скрипник прибув із США до Києва, де в соборі св. Софії відбулася його інтронізація.

2005 — Уряд США скасував поправку Джексона-Вейніка для України. Ця поправка була економічним засобом впливу на СPСР, її запровадили в зв'язку з обмеженням еміграції єврейського населення з СPСР. Стаття 402 Закону про торгівлі США під назвою «Свобода еміграції в торгівлі Схід-Захід» (яка власне і є поправкою Джексона-Веніка) забороняє надавати режим найбільшого сприяння країнам, які порушують чи серйозно обмежують права своїх громадян на еміграцію.

 

18 листопада народилися:

 

1744 — Амбодик-Максимович Нестор, український вчений-енциклопедист, один з основоположників наукового акушерства, фітотерапії, ботаніки.

1786 — Карл Марія фон Вебер, німецький композитор, диригент і піаніст.

1787 — Луї Дагер, французький художник і винахідник, першим розробив практично придатний спосіб виготовлення фотознімків — дагеротипію.

1847 — Навроцький Володимир, український вчений-економіст, статистик i публіцист.

1859 — Левицький Кость, український правознавець, історик, письменник, перекладач, голова Державного секретаріату ЗУНР, засновник і голова Національної Ради у Львові (1941).

1860 — Ігнацій Ян Падеревський, піаніст і композитор, державний діяч, авторитет і дипломатія якого відіграли величезну роль у здобутті незалежності Польщею.

1886 — Альбіновська-Мінкевич Софія Юліанівна, українська художниця, майстриня малярства та графіки.

1897 — Блекетт Патрік, англійський фізик, лауреат Нобелівської премії 1947 року.

1900 — Кістяківський Георгій, американський фізик і хімік українського походження.

1901 — Джордж Ґеллап, американський статистик, засновник соціологічної служби.

1913 — Майборода Георгій Іларіонович, український композитор, автор опер («Мілана», «Арсенал», «Ярослав Мудрий», «Тарас Шевченко»), симфоній і симфонічних поем («Лілея», «Каменярі»), пісень і романсів.

1921 — Міщенко Дмитро Олексійович, український письменник, кандидат філологічних наук, лауреат Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка .

1927 – Ельдар Рязанов, радянський і російський кіно- і телережисер, поет. Народний артист СРСР (1984). Найвідоміші фільми: «Службовий роман», «Іронія долі або з легким паром», «Гараж» та багато інших радянських шедеврів.

1938 — Леві Володимир Львович, психолог і психіатр, найвідоміший в СРСР популяризатор психології.

До списку новин