загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей день в історії/ 19 листопада

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

День працівників гідрометеорологічної служби України.

 

День працівника скляної промисловості.

 

Всесвітній день туалету.

 

1190 — заснований Тевтонський орден, чернечий лицарський орден Римо-Католицької Церкви заснований у 12 столітті, що складався переважно з вихідців з «тевтонських» (східно-німецьких) земель. Орден брав участь у хрестових походах за визволення Палестини, відіграв значну роль у християнізації Східної Європи та поширенні західно-европейських звичаїв на її теренах.

1626 — У Немирові засновано церковне братство і школу при ньому.

1891 — У Німеччині продали першу іграшкову залізницю.

1916 — імператор Австро-Угорщини Франц Йосиф I надав автономію Східній Галичині.

1919 — Сенат США проголосував проти ратифікації Версальського мирного договору, внаслідок чого США вимушені були вийти з Ліги Націй.

1921 — декретом Ради Народних Комісарів УСРР був створений Укрмет — центральна метеорологічна служба республіки. Цей день відзначається як День працівників гідрометеорологічної служби України.

1969 — бразильський футболіст Пеле забив свій 1000-й гол на своєму 909-му матчі.

1986 — В СРСР приймається Закон про індивідуальну трудову діяльність.

1997 — почалася експедиція міжнародного екіпажу на борту американського космічного човна багаторазового використання «Колумбія», у якій разом із космонавтами з США та Японії брав участь перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк.

2004 — у «Будинку з химерами» архітектора Владислава Городецького, що на вулиці Банковій у Києві, урочисто відкрили музейно-культурний центр «Шедеври мистецтва України».

2005 — Сенат США підтримав законопроект про скасування торгівельних обмежень стосовно України, відомих як поправка Джексона-Вейніка.

 

19 листопада народилися:

 

1711 — Михайло Ломоносов, російський вчений-натураліст, геохімік, поет, реформатор російської мови.

1789 — Михайло Лучкай (справжнє прізвище — Поп), український мовознавець, фольклорист та історик, апологет русинства.

1805 — Фердинанд де Лессепс, французький дипломат і підприємець, віконт, автор проекту і керівник будівництва Суецького каналу.

1831 — Джеймс Абрам Гарфілд, 20-й президент Сполучених Штатів Америки. До історії своєї країни Гарфілд увійшов в складі так званої четвірки «загублених президентів» (разом із Разерфордом Гейсом, Честером Аланом Артуром та Вільямом Генрі Гаррісоном), що керували країною після Громадянської війни. Гарфілд запам'ятався як президент з надзвичайно коротким строком повноважень — його вбили через 100 діб після прийняття ним президентської присяги (менше часу на посту президента провів лише Вільям Гаррісон — 31 день).

1915 — Степан Малюца-Пальчинський, священик, музикант, художник, кобзар УПА.

1917 — Індіра Ганді, прем'єр-міністр Індії у 1966—1977, 1980—1984 рр. В історію своєї країни Індіра Ганді увійшла не тільки як перша жінка, що очолювала протягом декількох років уряд Індії. Розумний і енергійний політик, вона багато зробила для зміцнення міжнародного авторитету держави що став одним з лідерів Руху неприєднання до військових блоків.

1918 — Гендрик Кристоффель ван де Гулст, голландський астроном. Його відзнаки за роботу: медалі ім. А.С.Еддінгтона Лондонського королівського астрономічного товариства (1955), ім. Г. Дрепера Національної АН США (1956), ім. Б.Румфорда Лондонського королівського товариства (1964), медаль Кетрін Брюс Тихоокеанського астрономічного товариства.

1962 — Джоді Фостер, американська акторка. Лауреатка двох премій «Оскар» (1988, 1991), двох «Золотих глобусів», трьох нагород БАФТА та інших.

До списку новин