загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Наступного року запустять механізм осучаснення пенсій для пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Уряд затвердив новий порядок березневого перерахунку пенсій, який забезпечить щорічне підвищення виплат близько 350 тис. полтавських пенсіонерів.

Кабінет Міністрів України 30 жовтня 2013 року ухвалив постанову, якою  затвердив новий Порядок перерахунку пенсій, який органи Пенсійного фонду  проводитимуть щорічно з 1 березня. Нагадаємо: 1 липня нинішнього року набрав чинності Закон України "Про внесення змін деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії", яким встановлено новий механізм щорічного перерахунку пенсій з 1 березня.

Цим нормативним актом внесено зміни до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Так, у частині щорічного перерахунку призначених пенсій з 1 березня, який передбачено частиною 2 статті 42 Закону, право на перерахунок пенсій не залежатиме від того, на скільки у попередньому році зріс розмір пенсії конкретної особи. Перерахунку підлягатимуть фактично всі пенсії, призначені за законами України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", "Про наукову і науково-технічну діяльність", "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", а також "Про статус і соціальних захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". Заробітну плату, з якої призначено (попередньо перераховано)пенсію, підвищуватимуть на коефіцієнт, який відповідатиме не менш як 20 відсотків показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески. Крім того, на показник підвищення впливатиме рівень інфляції (індекс споживчих цін).

Такі зміни означають, що механізм осучаснення пенсій діятиме для пенсіонерів уже з наступного року, а конкретні розміри їхнього підвищення визначатимуть з урахуванням фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду, - інформує прес-служба Головного управління ПФУ в Полтавській області.

Олена КОСТЕНКО

До списку новин