загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Запали свічку пам'яті жертв ГОЛОДОМОРУ 1932-33 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У суботу, 23 листопада, в Україні відбудуться пам’ятні заходи до 80-х роковин Голодомору-геноциду 1932-33 років. Апофеозом стане традиційна громадянська акція пам'яті - коли почне сутеніти, українці запалять у вікнах своїх будинків свічки.

Голодомор 1932-33 років став однією з найбільш жахливих трагедій для України. Про це йдеться у зверненні митрополита Української Православної церкви (Московського патріархату) Володимира з нагоди 80-х роковин Голодомору, повідомляє сайт "Історична правда".

- Це сталося не через пошесть чи неврожай, - наголошує митрополит Київський і всієї України. - Голодомор був однією з ланок репресивного ланцюга більшовицької влади, яка взяла на озброєння ідеологію побудови світу на нових засадах – без Бога та Його морального закону. - сказав митрополит Володимир.

За словами предстоятеля УПЦ МП, цей суворий урок вітчизняної історії "свідчить про безплідність усіх намагань побудови державного, політичного та суспільного ладу без заповіданих Богом моральних засад".

- В 1930-ті роки фізичного знищення зазнала більшість єпископату і духовенства Православної Церкви в Україні та безліч мирян – найкращих представників народу, - зазначається у зверненні. - Церква разом зі своєю багатомільйонною паствою зійшла на Голгофу, страждаючи за Христову правду. Ці роки стали Великою П’ятницею для нашого народу.

Митрополит УПЦ МП закликав згадати "жертв голодомору та політичних репресій того страшного часу" і взяти участь у місцевих та загальнонаціональних поминальних богослужіннях 23-24 листопада.

- Як прояв християнської любові і знак молитовної памяті, закликаю вас упорядкувати могили загиблих від голодомору в тих містах, містечках і селах, де вони збереглися, - підкреслив Володимир. - Нехай пам'ять про них буде священною для нинішніх та майбутніх поколінь! - сказав глава УПМ (Московського патріархату) митрополит Володимир.

В Україні майже дві третини (66%) українців погоджуються із твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на результати дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" у жовтні 2013 року. Не погоджуються з таким твердженням 22% опитаних, ще 12% не визначились з цього питання.

За останні чотири роки зафіксовано найбільший відсоток респондентів, які вважають Голодомор геноцидом. Водночас різко - з 34% - зменшилася кількість незгодних з таким твердженням.

Зокрема, згідно з результатами досліджень соціологічної групи "Рейтинг", у 2010 році цей відсоток становив 61%, у 2011 і 2012 роках – менш як 60%. Дослідження проводилося 26 вересня – 6 жовтня 2013 року. Всього опитано 2 тисячі респондентів.

До списку новин