загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Виплатять пенсіонеру все, що належить. Після суду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Рівнянка Антоніна Кухарчук два роки домагалася виплати належної її хворому чоловіку пільгової пенсії, пройшовши усі можливі судові інстанції.

Розповідає Антоніна Кухарчук:

— Мій чоловік Іван Кухарчук вже 10 років — інвалід через хворобу серця. Тож отримував пенсію по інвалідності. Коли йому виповнилося 55 років, звернувся у міський Пенсійний фонд за отриманням пільгової пенсії за роботу у шкідливих умовах, оскільки певний час працював газоелектрозварником.

Добивалася чоловіку пенсію я (він дав мені на це доручення), бо йому шкідливо хвилюватися. Спочатку у Пенсійному фонді мені три місяці морочили голову, вимагаючи щоразу інші документи. Потім вперлися, мовляв, є професії газозварника і електрозварника, а газоелектрозварника — нема. Врешті, 26 січня 2011 року документи у мене прийняли. Але комісія обласного Пенсійного фонду у наданні пільгової пенсії чоловіку відмовила, вирішивши, що станція техобслуговування, на якій він працював, не є виробничим підприємством. Я подала позов до міського суду і виграла його. Залишили це рішення у силі і Апеляційний та Вищий адміністративний суди.

Але чоловіку призначили пенсію з 10 липня 2012 року, а не з часу подання документів до Пенсійного фонду у січні 2011 року. Тому я знову звернулася у міський суд за роз'ясненням і його рішення було: виплатити пенсію чоловіку з моменту подання документів у Пенсійний фонд. Чиновники знову його оскаржили, звернувшись у Житомирський апеляційний суд. Але й він лишив у силі рішення міського суду. Тоді у чиновників Пенсійного фонду з'явилася нова причина не виплачувати належну чоловіку пенсію — вони із його трудового стажу самовільно викинули 1 рік та 3 місяці, бо чомусь їм видалося, що у трудовій книжці виправлена цифра. Я звернулася на підприємство, де працював чоловік, і принесла у Пенсійний фонд довідку, в якій підтверджено, що він справді ті 1 рік і 3 місяці працював. Йому цей стаж зарахували, але знову ж таки з жовтня цього року, а не з часу звернення за пенсією — січня 2011 року.

Я вчергове направила звернення із запитанням з цього приводу у Пенсійний фонд. Але відчуваю, що мені, напевно, знову доведеться звертатися до суду, щоб добитися справедливості. Тим часом, ми з чоловіком вимушені два роки жити винятково на мою пенсію. А чоловік щоденно мусить приймати ліки, які потрібно за щось купувати, двічі за цей період побував у лікарні. Прикро, що чиновники Пенсійного фонду так ставляться до пенсіонерів, намагаючись усіма правдами і неправдами зменшити їм пенсію.

Коментує Оксана Александрук, заступник начальника відділу міського управління Пенсійного фонду України:

— Комісія облуправління Пенсійного фонду відмовила Івану Кухарчуку у пільговій пенсії, оскільки така пенсія не надається за роботу у галузях, які не випускають продукцію. Коли міський суд прийняв рішення про те, що цей пенсіонер таки має право на пільгову пенсію, ми її нарахували після набрання чинності постанови суду (26 червня 2012 року) та подання п. Кухарчуком до нас повторної заяви (10 липня 2012 року). Після роз'яснення Житомирського апеляційного адміністративного суду стосовно того, що пенсія має призначатися з 26 січня 2011 року, ми це й зробили.

Стосовно зарахування до страхового стажу п. Кухарчуку періоду роботи терміном 1 рік 3 місяці. Ми вимушені були вимагати документального підтвердження цьому, бо запис про роботу не відповідав вимогам інструкції про порядок ведення трудових книжок. Але тепер необхідний перерахунок цьому пенсіонеру ми зробили з 26 січня 2011 року. І цю доплату він отримає у листопаді за додатковими відомостями. Інакше кажучи, наші працівники діяли в межах своїх службових повноважень та згідно з нормами чинного пенсійного законодавства.

Мирослава ШЕРШЕНЬ

До списку новин