загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей день в історії/ 28 листопада

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Початок Різдвяного посту.

 

1520 — Перший європеєць Фернан Магеллан проплив із Атлантичного океану в Тихий.

1561 — оголошено про саморозпуск Ливонського лицарського ордену, землі якого перейшли до Польщі та Литви.

1921 — Всеукраїнський центральний виконавчий комітет ухвалив постанову про приєднання Радянської України до міжнародної конвенції Червоного Хреста.

1928 — на Одещині створено першу в СРСР машино-тракторну станцію (МТС).

1943 — в Тегерані відкрилась перша конференція керівників трьох провідних держав антигітлерівської коаліції — Й.Сталіна (СРСР), Ф.Рузвельта (США) і В.Черчілля (Велика Британія).

1974 — в Нью-йоркському концертному залі «Медісон Сквеа Ґарден» екс-бітл Джон Леннон виступив на сцені востаннє.

2000 — початок касетного скандалу в Україні. Олександр Мороз оприлюднив аудіокасети з записами розмов у кабінеті Л.Кучми стосовно вбивства Георгія Ґонґадзе.

2006 — Верховна Рада України визнала Голодомор актом геноциду проти українського народу.

 

28 листопада народилися:

 

1757 — Вільям Блейк — видатний англійський поет, також відомий як автор ілюстрацій до «Божественної комедії» Данте, «Нічних дум» Юнґа та ін.

1820 — Фрідріх Енґельс , німецький підприємець, політичний діяч, філософ, історик, публіцист. Один з основоположників марксизму - перший систематизатор та видавник творів Карла Маркса.

1829 — Антон Григорович Рубінштейн, російський композитор, піаніст, дириегнт, старший брат композитора М.Г. Рубинштейна. Засновник Санкт-Петербурзької консерваторії.

1880 — Олександр Блок, російський поет, драматург, перекладач. Перші вірші написав під впливом Василя Жуковського, Михайла Лермонтова, Афанасія Фета. Друкуватися почав 1903. Збірка «Вірші про Прекрасну Даму» написана в дусі символізму.

1881 — Стефан Цвейг, австрійський письменник.

1890 — Зінаїда Тулуб, українська письменниця. Найвизначніший твір - історичний роман-дилогія «Людолови», в якому на багатому історичному матеріалі відтворено життя українського народу початку 17 століття за гетьмана Петра Сагайдачного.

1894 — Генрі Гацліт, американський економіст, журналіст, письменник.

1908 — Клод Леві-Строс, французький антрополог, етнограф, соціолог і культуролог.

До списку новин