загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

7 порад на 1 грудня: привітайте невропатологів і працівників прокуратури!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

1. Іменини - це свято, що має релігійне походження, а саме – це день пам’яті Святого, на честь якого дали ім’я людині. Сьогодні іменини у Платона, Миколи та Романа. Неодмінно привітайте з днем ангела своїх близьких, які носять такі імена!

 

2Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Одна з останніх епідемій нашої сучасності була прозвана чумою 20-го століття – синдром набутого імунного дефіциту, скорочено – СНІД. Не дивлячись на досягнення нашої прогресивної науки ми, на превеликий жаль, змушені констатувати, що вона ще далеко не закінчена. Її масштаб, цинічність і підступність досі не можуть залишити байдужим жодної більш-менш розсудливої людини.

Оцінивши загрозу, що насувається, і можливі катастрофічні наслідки, ще в 1987-му році Джеймс В. Бунн і Томас Неттер, два співробітники з питань громадської інформації, що працювали в Глобальній програмі по боротьбі зі СНІДом при Всесвітній організації охорони здоровя, запропонували ідею організації Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Ця ідея була підтримана. Дата проведення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом була встановлена на 1-е грудня і вперше відзначена в 1988-му році.

Висловлюємо почуття глибокого співчуття всім, хто втратив своїх близьких і друзів від цієї віроломної хвороби. Підбадьорюємо і бажаємо надії всім, хто переносить цю хворобу на собі. Залишатися серед живих! Життя не відвернулося від Вас, воно лише нагадало про себе …

3День невролога. Неврологія  той розділ медицини, який займається питаннями виникнення специфічних захворювань центральної і периферичної нервової системи людини, а також досліджує симптоматику, механізми розвитку та можливі способи діагностики, лікування або профілактики неврологічних захворювань.

У професійне свято лікарів-невропатологів «День невролога» або ж «День невропатолога» ми приєднуємося до численних привітань і бажаємо міцного здоров’я, успіхів у їх медичній практиці, сімейного тепла, затишку, щастя і довгих років!

Привітайте зі святом рідних і знайомих, які мають важливу й цікаву професію – невролог!4. День працівників прокуратури України. З огляду на роль органів прокуратури України у зміцненні законності, захисту прав людини і громадянина, а також внесок працівників прокуратури у справу формування України як правової держави, Указом Президента України від 02.11.2000 року встановлено професійне свято – День працівників прокуратури – 1 грудня.

З моменту проголошення України суверенною і незалежною державою розпочався новий етап розвитку прокуратури. Після прийняття та введення в дію з 1 грудня 1991 року Закону України «Про прокуратуру» і ряду інших нормативних актів створена правова база організації і діяльності органів прокуратури незалежної України.

Відповідно до положень Конституції України функції прокуратури відповідають передусім позиції формування правової держави.

Привітайте знайомих вам працівників прокуратури з їх професійним святом!

5. У цей день у 1783 році перший політ людини на повітряній кулі, наповненій воднем, здійснив у Парижі французький фізик Жак Шарль. Під час двогодинного польоту в гондолі кулі разом із Шарлем перебував його напарник Робер.

Повітроплавці досягли висоти 915 метрів і за 25 хвилин покрили відстань в 9 км, а потім благополучно приземлилися на відкритій місцевості поблизу дороги на Фонтенбло.

Політ сам по собі був чудовою подією, але, крім цього, він як би підсумовував найбільше досягнення хімії: відмова від флогистонної теорії будови речовини, коли виявилося, що різні гази мають різну вагуУ наступні роки в Європі було здійснено безліч польотів на повітряних кулях.

Вивчайте минуле й будете впевнено дивитися у майбутнє6. У цей день у 1913 році на заводах американської компанії «Форд мотор» вперше запровадили безперервну складальну лінію – конвеєр, з якого через кожні 2 години 38 хвилин сходив автомобіль.

“Під час виробництва машин рухатися мають деталі, а не працівники”, – такий принцип роботи 50-річний Генрі Форд проголосив під час запуску 7 жовтня 1913 року першого у світі конвеєра на власному заводі в американському місті Детройті.

Ідея Фордові спала на думку під час відвідин скотобійні в Чикаго – підвішені на гаках туші по черзі розтинали м’ясники. Форд узяв цей принцип, замінивши “розбирання” свиней і корів на складання автомобілів. Його “фішкою” на заводі саме була “Модель “Т”. Дюжина майстрів збирала її 14 год. На конвеєрі цей процес тривав 1,5 год., але довелося збільшити персонал у кілька разів. Відтепер кожен відповідав за окрему деталь.

До третини робітників Форда мали фізичні вади. Він наймав людей глухих, із паралізованими ногами чи одноруких. Бо для більшості операцій вистачало лише однієї руки. Зникла потреба наймати інженерів та управлінців. Це дозволило одночасно зменшити ціну “Моделі “Т” із $950 до $350. Якщо за попередні п’ять років із воріт заводу Форда виїхало 100 тис. авто, то за наступні п’ять – 6 млн.

 Нехай цікаві факти із історії розвитку людства надихають вас до пізнання!

7. У цей день у 1953 році у США вийшов перший номер журналу для чоловіків «Плейбой» (накладом 70 тисяч екземплярів). “Дівчиною” грудня стала Мерилін Монро.

У Чикаго, де починав «Плейбой» свій шлях, рада міста проголосувала за те, щоб назвати одну з вулиць ім’ям Гефнера. І все ж настрої багатьох у США аж ніяк не сприяють величі «Плейбоя». Щотижня Гефнер одержує мішки листів, у яких його називають розпусником, звинувачують у тому, що він розпалює найнижчі людські пристрасті.

До списку новин