загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Завтра у Вінниці розпочнеться виставка-ярмарок “Руками створена краса”

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

4–6 грудня у експоцентрі Вінницької торгово-промислової палати проходитиме виставка-ярмарок «Руками створена краса». В рамках заходу заплановано 3 тематичних дні: «Вмію в’язати – хочу показати», «Я – волонтер! І я цим пишаюсь!», «З Новим роком, рідна Вінниця». Тут можна буде стати «таємним» другом і зробити подарунок незнайомцеві, отримавши сюрприз навзамін. У спеціальній скрині дружби – залишити речі та продукти для малозабезпечених сімей, виготовити новорічні привітальні листівки для діток з інтернатів. Покружляти у хороводі з Дідом Морозом, виготовити новорічні прикраси та взяти участь у новорічних вікторинах.

Фестиваль «Руками створена краса» ініційований ГО «Гармонія» та БФ «Подільська громада». Офіційне відкриття ярмарки відбудеться 4 грудня об 11-й годині. Темою цього дня буде фестиваль ручного в’язання «Вмію в’язати – хочу показати». «Цього дня люди, які не вміють в’язати, можуть навчитися цьому на різноманітних майстер-класах, серед яких виготовлення з ниток (за допомогою гачків та спиць) та паперу смайликів, прикрас, іграшок. Майстер-класи будуть для людей різного віку, тож запрошуємо приходити родинами, кожен знайде заняття до смаку. Дуже цікавим буде конкурс «Моя бабуся в’яже», де можна буде побачити вироби любителів ручного в’язання. Завітавши на свято, ви переконаєтеся, що за допомогою ниток можна оздобити будь-яку поверхню і зробити це не лише красиво, а й цікаво та оригінально,» – каже голова громадської організації «Гармонія» Раїса Панасюк.

На підтвердження цим словам Раїса Панасюк продемонструвала прикрашені в’язаними елементами чашки. Також до цього тематичного дня було презентовано ще три нових «одягнених» дерева по вулиці Соборній біля торгово-промислової палати. Нагадаємо, що в листопаді під час оголошення конкурсу «Вмію в’язати – хочу показати» були презентовані «одягнене» дерево та лавка з двома смайликами на площі біля вежі. Тепер у Вінниці вже чотири «одягнених» дерева.

4–6 грудня кожен бажаючий зможе взяти участь у грі «Таємний друг». Для цього потрібно буде заповнити анкету учасника, вказавши своє ім’я, прізвище, по-батькові, адресу, за якою проживаєте і своє захоплення. Потім заповнену листівку потрібно опустити у Скриню дружби. Після чого – обрати свого «таємного друга» у іншій скрині та виконати його побажання на будь-яке новорічне свято, починаючи від Святого Миколая і закінчуючи Різдвом. Який це буде подарунок – обираєте самі. Це може бути листівка, виготовлена власноруч або ж інший цікавий подарунок. Також ваша справа – залишатися таємним другом чи стати явним. Якщо бажаєте, можете принести подарунок або ж відправити поштою.

Також 4-6 грудня буде діяти Казкова долина, де кожен зможе сфотографуватися з казковими героями, виготовити власноруч маски казкових герої, взяти участь у вікторині, розгадати кросворди.

5-те грудня пройде під гаслом «Я волонтер. І я цим пишаюся». Цього дня ярмарок відкриється об 11 годині. Тут на відвідувачів чекатиме фотовиставка з життя різних волонтерів та приклади гарних справ. З 13 години розпочнуться майстер-класи, присвячені гарним справам, а з 14 – тренінги по волонтерству. Також в цей день буде круглий стіл по розвитку волонтерства у Вінниці та обговорення створення Центру волонтеріату. Демонструватимуться фільми, мультики та ролики про добро. Заповнюватимуть книгу «Реєстр добрих справ». Буде встановлена спеціальна скриня дружби, де бажаючі зможуть залишити речі, продукти, іграшки для малозабезпечених сімей. Скриня буде стояти протягом трьох днів виставки-ярмарки. Постійно діятиме дитячий майданчик.

«Ми розказуватимемо, як добре бути волонтером і наскільки їхня робота важлива для суспільства. Волонтером можуть бути не лише студенти чи молодь, а й бабусі, дідусі та навіть маленькі дітки, які можуть дарувати оточуючим гарний настрій та посмішки. 5 грудня кожен зможе долучитися до майстер-класів, виготовити цікаві речі і, за бажанням, вийти на вулицю і подарувати їх перехожим. Робитимемо листівки сусідам, близьким, друзям тощо. Також створюватимемо з ватманів чоловічків-волонтерів, на яких кожен бажаючий зможе написати, якими він бачать волонтерів,» – каже керівник грантового відділу та молодіжних програм благодійного фонду «Подільська громада» Альона Данілова.

Темою 6 грудня буде «З Новим роком, рідна Вінниця». Ярмарок відкриється о 10 годині. У кожного вінничанина буде можливість написати привітання для рідного міста на ялинковій іграшці та прикрасити нею Новорічну ялинку, яка буде розміщена у виставковому центрі. На новорічних майстер-класах виготовлятимуть ялинкові прикраси, маски тощо. Діятиме виставка Еко-ялинка, Казкова долина, триватиме гра «Таємний друг». На ігровому карнавалі для дітей будуть новорічні пісні та танці, хороводи з Дідом Морозом, конкурси та ігри. Кожен відвідувач матиме змогу виготовити новорічні привітальні листівки для діток з інтернатів та отримати за це подяку від Діда Мороза.

До списку новин