загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Незалежність в обмін на гроші: За відмову від ЄС Росія готова пробачити Україні частину боргів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За відмову від євроінтеграції Москва запропонувала Україні реструктуризувати частину старих боргів. А іншу частину ― «пробачити» взамін на приватизацію Росією низки українських стратегічних об’єктів: «Турбоатом», «Південмаш» і Одеський припортовий.

Росія насправді запропонувала Україні фінансову компенсацію за відмову від зближення з Євросоюзом, повідомляє Український економіст. Однак, за даними ZN.UA, запропонована сума менша, ніж 20 мільярдів доларів, що фігурують в українських ЗМІ.

За інформацією російських джерел, йдеться про 15 мільярдів, з яких лише третина може бути видана російськими банками як кредит українській державі.

Інша частина суми – це закриття або, що ймовірніше, реструктуризація вже наявних українських боргів і приватизація низки стратегічних об’єктів Росією.

Втім, така приватизація буде припускати пайову участь «правильних» українських співвласників. Тому можна очікувати, що при переході у приватні руки, Одеський припортовий зі своїм аміакопроводом, «Південмаш» зі своїм КБ і «Турбоатом» поповнять не тільки українську казну, а й приватні кишені.

Очевидно, що лише відмовою від асоціації з ЄС, Янукович від Кремля не відбудеться. Москва вустами чиновника Євразійської економічної комісії (ЄЕК) раніше вже дала зрозуміти, що «полегшає» Україні тільки після вступу до Митного союзу.

До списку новин