загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Система пенсійного забезпечення працює у штатному режимі, – Королевська

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На фінансування грудневих пенсійних виплат Уряд вже спрямував 536,1 млн грн. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. «За оперативними даними Пенсійного фонду, станом на 2 грудня вже виплачено 536,1 млн грн. Це дозволить вже 4 грудня, як це передбачено графіком, почати виплату пенсій. Загалом же протягом місяця буде виплачено 21,4 млрд грн.», — заявила Міністр.

Уряд запевняє, що в цілому система пенсійного забезпечення працює стабільно, в штатному режимі. «Наше завдання, щоб кожна людина, яка потребує допомоги та підтримки, їх отримала», — сказала Королевська, при цьому нагадавши, що з 1 грудня відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» підвищено прожитковий мінімум. У зв’язку з цим було переглянуто розміри пенсійних виплат.

Як зазначають урядові експерти, прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, а значить і мінімальну пенсію, підвищено з 894 до 949 грн. Таким чином, буде збільшено пенсіонерам розміри пенсій, пенсії за особливі заслуги, а також надбавки, підвищення, додаткові пенсії інші виплати, що залежать від розміру прожиткового мінімуму. На сьогодні всі перерахунки проведено в автоматичному режимі, і 4 грудня розпочнеться виплата пенсій у підвищених розмірах.

Водночас за 11 місяців 2013 року на виплату пенсій спрямовано 228,6 млрд грн, що на 15,8 млрд грн більше, ніж за аналогічний період 2012 року.

Експерти зазначають, що Прем’єр-міністр України Микола Азаров на тлі інформа­ції, що з’являється, про проблеми зі своєчасністю соціальних виплат запевнив, що, «незважаючи на непросту економічну ситуацію в країні, пов’язану зі світовою кризою, рецесією на ринках, зменшенням доходів від зовнішньої торгівлі та низкою інших проблем — соціальні виплати ми закриваємо. На ці цілі грошей в країні вистачає».

На думку аналітиків, у порівнянні з 2009 роком фонд оплати праці збільшився в 1,5 рази, а видатки Пенсійного фонду — в 1,4 рази. Протягом останніх трьох років Уряд 18 раз підвищував розміри зарплат бюджетникам і 34 рази — пенсії для різних категорій пенсіонерів.

Підґрунтям таких кроків експерти називають поступове зростання ВВП країни, за рахунок чого в Бюджеті закладаються додаткові ресурси, що дозволяють підвищувати виплати. Наразі, порівняно з тим же 2009 роком, зростання валового національного виробництва становить у середньому 10%.

До списку новин