загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У скільки обходиться Україні утримання родини Януковича

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо заглянути в декларацію президента України, то можна помилково припустити, що гарант Конституції живе відносно скромно і по кишені. Не Рінат Ахметов, але і не бідний, як церковна миша.

Повторюся — це якщо дивитися суто в декларацію. В ній, зокрема, чорним по білому написано, що сукупний дохід Віктора Януковича за 2010 рік склав — 920 269 гривень, з яких 375 680 гривень — проста президентська зарплата. При цьому ні в нього, ні у членів сім‘ї немає автомобілів, мотоциклів, тракторів, водних транспортних засобів. Шкода, що в декларації немає графи — літаки. Янукович також володіє акціями — 2772 шт. і внеском у банку на суму 1063892 гривні.

Але при найближчому розгляді стає зрозуміло, що офіційні доходи глави держави — це всього лише верхівка айсберга. Коли знаходишся на утриманні у країни з населенням понад 40 мільйонів, можна дозволити собі користуватися всілякими благами. Народ заплатить за все.

Як інформує vkurse.ua, нещодавно журнал «Кореспондент» вирахував, скільки коштує Україні один робочий день Віктора Януковича. Сума вийшла, що треба — приблизно 170 тис. доларів. В перекладі на національну валюту — 1355104 гривень. Нескладно помітити, що офіційно Віктор Федорович таких грошей навіть за рік не заробляє. Але повернемося до 170 тисячам доларів в день. З них 91 500 доларів йде на оренду вертольота та літака вищого класу, ремонт держрезиденцій, будівництво спецдорогі до Межигір’я, де він живе, та інші дрібні дрібниці. В цілому, такими темпами два роки президентства Віктора Януковича обійдуться Україні як мінімум в $ 124,5 млн. Для порівняння — це півтора річних бюджети Хмельницької області з населенням 1,3 млн. осіб.

При цьому не забуваємо, що живе Віктор Федорович в скромному будиночку в Межигір‘ї. За оцінкою одного з архітекторів, кошторисна вартість цього будинку в стилі «сталінського бароко» — 10 млн. доларів. Тут вже можна згадати і про золотий змішувач у формі лебедя з ванни глави держави. Він виконаний у класичному стилі, крани позолочені, з великими кристалами Swarovski. Ціна коливається від 2 до 4 тисяч євро. У той час як звичайний змішувач на сайтах в інтернеті коштує в 100 разів дешевше — близько 200 гривень з ПДВ. Взагалі, резиденція Януковича в Межигір’ї вже обплутана легендами. Це як якийсь казковий місто, яке мало хто бачив, але про який всі або майже всі говорять. Є там і горезвісна люстра за 355 000 гривень, і ватер-клозет за 350 000 євро. За всіма цими проглядається провінційний снобізм — важко чимось іншим пояснити маніакальну тягу до дорогих і навіть невиправдано дорогим речам …

Відстань між Києвом і Межигір‘ям — не проблема, якщо у вас такий авіапарк, як у президента України. Є шикарний вертоліт Agusta 139 бортовий номер UR-CRB. Вартість гелікоптера даного типу — до 17 млн. доларів, і його орендують. Всередині — крісла з білої шкіри, двох зонний клімат-контроль, два 15-дюймові монітори, cd / dvd програвач з вісьмома динаміками і сабвуфером, а також система супутникового зв’язку. Є кілька літаків, причому незабаром очікується, що авіапарк Віктора Януковича поповнить літак Falcon-900. У Рината Ахметова вже є такий.

Оренда ж президентського літака обійдеться в 1,6 млн. гривень за місяць. Дорогий, ой дорогий у нас Віктор Федорович. І не в тому плані, який мали на увазі в ту епоху, коли літні чоловіки з численними медалями любили триразово цілуватися в уста на очах у багатомільйонної країни, яка намагалася побудувати соціалізм. А в самому прямому сенсі — аж надто дорого обходиться Україна зміст чергового президента.

Не відстають від глави держави і його сини. Наприклад, Олександр Янукович входить у рейтинг ста найбагатших людей України. Його стан оцінюється в 130 млн. доларів. Старшому синові Януковича належить корпорація «Мако», яка веде будівельний бізнес на сході і півдні країни. Мова йде про 17-поверховому бізнес-центрі «Столичний» в центрі Донецька і готельному комплексі для відпочинку і розваг VIP-рівня в Балаклавській бухті. Він також є власником 100% акцій Всеукраїнського банку розвитку, статутний фонд якого тільки за рік збільшили на 200 млн. гривень. Відомо також, що минулої осені Донецька міськрада виділила синам президента дві земельні ділянки. Взагалі, помітно, що після того як Віктор Янукович став президентом, по неймовірним збігом обставин у його сина Олександра справи пішли в гору.

Віктор Янукович-молодший задекларував за минулий рік дохід на суму в 214,8 тис. гривень. У власності депутата є земельна ділянка площею 0,16 га і дача (яка складається з адміністративної будівлі площею 367,5 кв.м та хозблока на 143,4 кв.м). У нього є дві квартири: в Києві (379,1 кв м.) та Донецьку (367,4 кв м). На банківських рахунках Януковича-молодшого лежить 283,48 тис. гривень.

При цьому, син президента примудрився (є в цьому щось невловимо цинічне) отримав ще й матеріальну допомогу від Верховної Ради на суму в 35 000 гривень. У цій сім'ї є будинки, літаки, власний банк, але окремим її членам все одно потрібно матеріальна допомога — це вже щось за гранню добра і зла. Залишається тільки згадати старий анекдот: «Пори б уже подумати про людей. — Так, душ по 200 кожному не завадило б».

До списку новин