загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому і як слід знаходити друзів з усіх вікових категорій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Марло Томас про користь вічної дружби

Коли я була маленькою дівчинкою, середній вік моїх друзів був приблизно 45. Це тому, що мені подобалося проводити час, окрім моїх однокласників, з  коміками -  друзями мого батька, Денні Томаса, і слухати, як вони розповідають жарти. Потім з'явилися різні галасливі продюсери і харизматичні директори, яких я зустрічала в кіностудії, коли мій тато брав мене з собою на роботу. І, звичайно ж, це була моя бабуся по материнській лінії, яка до цілих 70-ти років грала на барабані у пивному саду в Пасадені. Бабуся була моїм хорошим настроєм - смілива, весела і талановита - а також вона була моєю моделлю для наслідування. І мій друг водночас.

Хоча я і не усвідомлювала це в той момент, я насолоджувалась тим, що тепер називається тісний зв'язок між поколіннями, що стало чимось на кшталт об'єкту досліджень для науки. За даними науково-дослідного центру Пью, близько 51 мільйона американців живуть в сім'ях, які мають змогу похвалитися як мінімум двома дорослими поколіннями, що засвідчує 10 відсоткове зростання їх кількості за останні три роки. Це передбачає існування багатьох хороших взаємин. Експерти вказують на те, що подібна суміш поколінь в межах однієї сім'ї - річ чудова - особливо для людей похилого віку.

«Після того, як вони виходять на пенсію, - говорить Террі Хоукстад, к.т.н., професор кафедри соціальної роботи в університеті Клівленду та консультант Організації Об'єднаних Націй з питань політики старіння, - стан взаємин між поколіннями має безпосереднє позитивне співвідношення до якості життя. Вже навіть через Facebook маємо змогу спостерігати за кращою і яскравішою взаємодією між старшим і молодшим поколіннями».

Але особисті стосунки не існують лише в мережі Інтернет, який, власне, ускладнює для деяких людей підтримання взаємин з підростаючим поколінням. Як можуть літні люди розбудовувати і доглядати за цим важливим містком, особливо якщо їх діти залишили батьківську оселю або якщо вони не мають дітей? Беручи до уваги, що важко не турбуватися з приводу того, що тебе списали як доісторичне “нічого не знаю”, істоту старішу за старе і нерозуміючу високотехнологічного світу довкола. Правда у тому, що всі ми  долаємо розрив між поколіннями щодня. Молода жінка в салоні, яка підстригає ваше волосся? Вона достатньо молода, щоб бути дочкою, все ж розмови між вами привносять щось особливе в обіг вашого життя. Це і є тісний зв'язок. А як на рахунок сусідської дитини, котра ремонтує дренажну трубу або допомагає вам налаштувати модем? Це також тісний зв'язок.

Крім того, ви і самі можете проявляти ініціативу у новій дружбі. Є хтось у вашому тренажерному залі, або у вашому літературному клубі, з ким би ви хотіли познайомитися, якби були у їх віці? Що ж вам заважає? Не говоріть жартів про те, скільки вам років, стараючись виправдати себе, та не намагайтесь нав'язувати їм свою мудрість і досвід. Просто посміхайтеся і представтесь, так, як ви б це зробили з одноліткою. Розкажіть трішки про своє життя. Послухайте про їхнє. Ви, можливо, і не знайдете у цій людині друга на все життя, але будете приємно здивовані знайомством.

Існує багато користі від дружби між різними поколіннями, і я сама безпосередньо помічала це, починаючи з моменту започаткування мого власного сайту в 2011 році. Протягом звичного дня я постійно зустрічаюся з колективом моєї редакції, багато хто з них 20-ти і 30-річні молоді люди і їх дотепність і палкість надихають мене.

Серед цих зухвалих молодих працівників - моя племінниця Кейт, чарівниця, яка допомогла мені створити наш сайт. Будучи журналісткою-публіцистом, вона орієнтувалася, як знімати на ходу, а я з моїм великим досвідом продюсера знала, як розповісти історію. Наша співпраця була нестаріюча.

А потім, після роботи, я б пішла на вечерю з кимось з моїх однолітків, з ким я працювала на телебаченні. Мій любий старий приятель ще з часів дівочої молодості, письменник Біл Перськи, є моєю улюбленою персоною для вечері. Він визначає життєві пріоритети для мене і ніколи не забуває нагадувати мені, що старіння  - це просто стан свідомості.

"Як мінімум 197 з 206 кісток мого тіла наказують мені зупинитися, - якось сказав він мені, - але, на щастя, мій мозок не послухав". Біллі завжди змушує мене посміхнутися, а сміх зачіпає будь-яке покоління.

Я завжди це відчувала. Це тому, що люди, яких я обрала з самого початку - починаючи батьковими друзями та Біллі і завершуючи молодими людьми, які працюють зі мною над моїм сайтом, - завжди були веселими, розумними та чарівними. А якщо ви забавні, то для мене не важливо, чи вам 17, чи  70 - я завжди буду зацікавлена у вас.

Джон Леннон колись зауважив: вираховуйте ваш вік кількістю друзів, а не роками.  Підраховуйте ваше життя посмішками, а не сльозами" - і я дійсно вірю в це. Зрештою, люди, з якими ми проводимо життя, є нашим власним чудовим  тигелем: наші однолітки, з якими ми спілкуємося стенографічно (і ми віримо, що вони розуміють наші жарти!), молодь, яка відкриває наші очі на нові і захоплюючі речі, старші люди, якщо нам пощастило, що вони ще присутні у нашому житті. Ось це і є велика таємниця зв'язку між поколіннями: ви не помічаєте віку.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин