загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Виставка до ювілею Євгена Сверстюка триває в Музеї літератури

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

До 18 грудня в Національному музеї літератури України триває виставка «Людина в людстві»до 85-річчя письменника, філософа, дисидента Євгена Сверстюка.

На ній представлено 125 експонатів з колекції Національного музею літератури України – рукописи, книги, фото, які висвітлюють життєвий і творчий шлях письменника, чиє ім’я стало в Україні символом непохитної віри і морального стоїцизму.

Серед матеріалів на виставці періоду заслання будуть представлені  численні публікації його поезій та есеїв за кордоном, видання  листування з професором Торонтського університету Юрієм Луцьким» – «вражаючий документ незнищенності людського духу в умовах екстраординарних» (Л. Тарнашинська).

Окремий розділ експозиції – взаємини з Василем Стусом: книга А. Неусихина «Проблемі европейского феодализма», яку Василь Стус подарував Євгену Сверстюку 1979 року, коли залишав Колиму; статті і спогади  Євгена Сверстюка про Поета, а також фото лауреатів заснованої ним  премії ім. Василя Стуса«Ти для мене – синонім Совісті, найвища, найяскравіша зірка мого небобратства», – писав Василь Стус 1979 року. Публікація про їх листування також експонується на виставці.

Також представлені і фото Євгена Сверстюка разом із дорогими йому людьми – дружиною Валерією Андрієвською, Михайлиною Коцюбинською, Василем Овсієнком, Миколою Горбалем, Іриною Жиленко, Іваном Кошелівцем та Еммою Андієвською, Мирославом Мариновичем, Василем Баркою. З останніх знімків – разом із Оксаною Забужко на святкуванні тридцятиріччя  його звільнення 1 листопада 2013 року у Будинку вчителя.

До списку новин