загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Щодо перерахунку пенсій державним службовцям

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Я отримую пенсію державного службовця. У 2012 році в державному органі, звідки я звільнилася на пенсію, кілька разів було підвищено посадові оклади у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати. Однак, у перерахунку пенсії в Пенсійному фонді мені відмовили. Чи правильно це?

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 № 482 “Деякі питання оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів, що фінансуються з бюджету” установлено, що у разі, коли розмір посадового окладу працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів, що фінансуються з бюджету, нижчий ніж визначений законом розмір мінімальної заробітної плати, посадовий оклад установлюється на рівні відповідного розміру мінімальної заробітної плати.

Згідно статті 37-1 Закону України “Про державну службу”, перерахунок пенсій проводиться лише у разі підвищення розміру заробітної плати працюючим державним службовцям.

Останній перерахунок пенсій державних службовців було проведено з 01.02.2008, у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 06.02.2008 № 34, якою підвищено заробітну плату державним службовцям. У подальшому рішень Уряду України щодо підвищення заробітної плати державним службовцям не приймалось.

Оскільки постанова Кабінету Міністрів України від 20.05.2009 № 482 не передбачає підвищення заробітної плати працюючим державним службовцям, для проведення перерахунку Вашої пенсії у зв’язку із зміною розміру мінімальної заробітної плати підстави відсутні.

До списку новин