загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Наталія Королевська відзвітувала перед громадськістю про підсумки роботи соціальної сфери за рік

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Поміж основних досягнень Мінсоцполітики за 2013 рікзапровадження у повному обсязі Закону про зайнятість, кампанія з організації відпочинку та оздоровлення дітей, посилення соціального захисту ветеранів, запровадження нової моделі роботи фахівців соціальної роботи та зсунення з місця низки гендерних проблем. Про це повідомила Міністр соціальної політики Наталія Королевська під час звіту перед громадськістю на Народній колегії.

«Незважаючи на те, що рік ще не закінчився, вже сьогодні можна підбити попередні підсумки роботи Міністерства та соціальної сфери в цілому. Я коротко зупинюся на основних досягненнях Міністерства соціальної політики протягом року», – зазначила вона.

По-перше, за словами Наталії Королевської, у стислі строки вдалося запровадити в дію усю нормативну базу для того, щоб на повну запрацював новий Закон «Про зайнятість населення». «Протягом року було прийнято 19 постанов Уряду та 15 наказів Мінсоцполітики. Також в усіх регіонах були затверджені територіальні програми зайнятості з конкретними цільовими орієнтирами працевлаштування людей», – наголосила вона.

Завдяки запровадженню Закону про зайнятість, за її словами, вже спостерігаються певні ознаки стабільності на ринку праці. «Зокрема, рівень безробіття за методикою Міжнародної організації праці в першому півріччі скоротився до 7,5%. У 2012 році показник складав 7,8%. А рівень працевлаштування безробітних у середньому по Україні зріс з 31% до 37%», – повідомила Міністр.

По-друге, відзначила Наталія Королевська, успішною можна вважати кампанію 2013 року з організації відпочинку та оздоровлення дітей шкільного віку. За попередніми даними, оздоровленням та відпочинком протягом року забезпечено понад 3 мільйони 300 тисяч дітей шкільного віку. Це 82% від їх загальної чисельності і майже на 480 тис. дітей більше, ніж у 2012 році», - сказала вона.

По-третє, наголосила Міністр, протягом року Мінсоцполітики суттєво просунулося у питанні посилення соціального захисту ветеранів. «У середньому на 10% в порівнянні з 2012 роком зросла грошова допомога ветеранам до 5 травня. Було суттєво підвищено пенсії усім інвалідам війни ІІ та ІІІ груп та учасникам бойових дій, яким виповнилося 85 років. Тепер їх пенсія становить не менше 2548 гривень. В середньому на 500 гривень у 2013 році зросли військові пенсії», – повідомила вона.

По-четверте, Наталія Королевська зазначила, що було запроваджено нову модель роботи 12 тисяч фахівців соціальної роботи. «Відтепер завдання фахівців – опікуватися усіма сім’ями, які потрапили у складні життєві обставини. А також працювати на випередження, – адже попередити проблему значно легше, ніж боротися з можливими наслідками», – сказала вона.

По-п’яте, за словами Міністра, протягом року вдалося зсунути з місця вирішення низки гендерних проблем, які роками залишалися без відповіді. «Я неодноразово наголошувала, що запровадження європейських стандартів у забезпеченні рівних прав жінок та чоловіків – це для мене принципове питання. На щастя, у цій сфері я знайшла багато однодумців. Багато з них присутні сьогодні у цій залі», – підсумувала Наталія Королевська. В цьому напрямі було затверджено Державну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року, схвалено Урядом законопроект, що передбачає запровадження 30-відсоткових гендерних  квот у виборчих списках політичних партій на виборах до Парламенту та місцевих рад. Також підготовлено низку законодавчих ініціатив у сфері стимулювання зайнятості серед жінок в цілому та молодих мам, зокрема.

Довідково

Народна колегія – це майданчик для обговорення найбільш гострих питань представниками громадськості і влади. Вона покликана забезпечити узгодження інтересів громадян України та органів державної влади при вирішенні найбільш важливих питань економічного і соціального розвитку, а також розробити механізми забезпечення участі громадськості у розробці рішень органами державної влади та у контролі за їхньою діяльністю.

До списку новин