загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Івано-Франківську відкрилась виставка святкових оберегів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Це всім відомі дідухи, ангели та панно із колосся пшениці. Автори робіт - майстриня із гірського села та її маленькі вихованці.

Мистецтво плетіння солом'яних виробів Юлія Чічак опанувала ще студенткою, у рідному Кривому Розі. Переїхавши на Прикарпаття, освоїла і різдвяні символи. Тепер у її колекції - дідухи, ангели, дзвіночки та інші святкові обереги. Все - із соломи та різнотрав'я.

Юлія Чічак, майстриня:

- Овес, наприклад, щоб збирався рід увесь, пшениця, щоб родила всяка пашниця. Жито символізує багатство, добробут.

Тепер жінка навчає цього мистецтва і своїх учнів. Каже: фантазія дітей ллється через край. Завдяки їм колекція поповнилася ляльками, казковими героями, персонажами із мультфільмів, солом'яними тваринками та птахами.

- Мені найбільше сподобалися оці такі пташечки - маленькі, акуратні. Здається, що от зараз полетять.

Фікред Юксель випадково потрапив на виставку майстрині. У його рідній Туреччині натуральних виробів із шкіри, глини, тканин - чимало. Але такі обереги чоловік побачив уперше.

Вироби не лише у колекції музею, а й на голові та шиї 12-річної Оксани - дочки майстрині. Вінок, намисто та навіть пояс із соломи дівчинка і плете, і носить змалечку.

Оксана Чічак, донька майстрині:

- Це модно, можна сказати. Дівчатам дуже подобається, тому що такого в нікого немає, воно оригінальне.

Різдвяні атрибути можна не лише оглянути, а й придбати.

Іванна Равлюк, співорганізатор виставки:

- Найбільше питають за янголів, за дзвіночки новорічні і, звичайно, шо панно. Я думаю, що таке панно краще поставити з соломи, ніж із штучної сосни - це шо ми привикли на двері чіпати. Це ж не наша традиція.

Виставка різдвяних символів триватиме у місті до кінця тижня.

До списку новин