загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Держбюджет 2014 - бюджет проїдання та піару

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Уряд знову продовжує втягувати країну у боргову яму.  Позики, що залучатимуться державою до спеціального фонду бюджету – становлять 6,2 мільярдів гривень.

Крім того, новим бюджетом не передбачається реального зростання соціальних стандартів. У першому півріччі мінімальний розмір зарплат, пенсій та прожиткового мінімуму взагалі не зміниться. Часткове збільшення соцстандартів заплановане лише на друге півріччя 2014 року, і то на смішні суми. Так, розмір мінімальної зарплати  та пенсій зросте лише на 80-85 гривень.

Зважаючи на те, що інфляція прогнозується на рівні 8,3%, реального збільшення соцвиплат очікувати не варто.

Водночас уряд запланував на 864 мільйони  гривень  скоротити фінансування освіти, а сферу охорони здоров’я - на 230 мільйонів.

При цьому зросте фінансування силових та каральних органів. Що це? Вдячність влади за розгін мирних демонстрацій?!

Також, згідно проекту Держбюджету,  у 2014 році планується посилити податковий тягар на громадян України.

Очікується, що надходження від ПДВ зростуть майже на 22 мільярди гривень, від акцизного збору – на 2,7 мільярдів гривень. І це на додаток до того, що у поточному році податок на прибуток підприємств стягувався наперед.

Крім того, уряд планує значно збільшити витрати на фінансування президентських виборів у 2015 році.

І все це в умовах, коли в країні вже тривалий час спостерігається падіння ВВП та обсягів промислового виробництва, коли в економіці  з дня на день посилюється криза.

Головний фінансовий документ держави – це черговий непродуманий і непрофесійний результат дій влади, бюджет проїдання та піару.

Ігор ТКАЧУК

До списку новин