загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Якщо працюючий пенсіонер потрапив під скорочення штату...

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Я - пенсіонерка, уже багато років працюю в Державній насіннєвій інспекції. Нещодавно мене та колег попередили, що у зв'язку з реорганізацією підприємства ми можемо потрапити під скорочення штатів. Працівники, які не досягли пенсійного віку, будуть поставлені на облік у службі зайнятості. У зв'язку з цим хочу дізнатися, чи належить у такій ситуації якась компенсація пенсіонерам? І ще. Маю стаж роботи 43 роки. Після двох перерахунків отримую пенсію 1140 грн, у тому числі за понаднормовий стаж - 86 грн. Хочу дізнатися, з якої суми розраховували 1% надбавки під час перерахунку пенсії?

 

Валентина ЧЕРНЯВСЬКА, селище Ярмолинці Хмельницької обл.

Валентина НИКИТЕНКО,  заступник голови правління Пенсійного фонду України:

- Ви одержуєте пенсію за віком, обчислену за нормами Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". На сьогодні, в умовах дії солідарної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, розмір пенсії кожного пенсіонера визначається індивідуально залежно від набутого ним страхового стажу та отриманого заробітку, з якого сплачувалися страхові внески.

Ст. 28 закону передбачає, що мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у жінок 20 років страхового стажу встановлюється у розмірі визначеного законом прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

За кожний повний рік страхового стажу понад 20 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1% розміру пенсії, обчисленої відповідно до ст. 27 цього закону, але не більше, ніж на 1% мінімального розміру пенсії за віком.

Розмір вашої пенсії обчислено з урахуванням страхового стажу 42 роки 5 місяців 12 днів та заробітної плати, визначеної відповідно до ст. 40 закону, за періоди роботи з 1986 по 1991 рр. та з 2000 по 2008 рр.

За кожний повний рік страхового стажу понад 20 років розмір вашої пенсії збільшено на 1% мінімального розміру пенсії за віком, який з 01.04.2011 року становить 764,00 грн.

Після звільнення з роботи вам слід звернутися до управління Пенсійного фонду за місцем проживання з трудовою книжкою для внесення даних про припинення трудової діяльності та визначення права на подальшу індексацію пенсії.

Одночасно повідомляю, що в березні 2012 року (через 2 роки після проведення останнього перерахунку пенсії) ви можете подати заяву про перерахунок пенсії з додаванням страхового стажу, набутого після 28.02.2010 року, згідно з частиною 4 ст. 42 Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

До списку новин