загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Економічні підсумки року: Автомобілі подорожчали, газ подешевшав, борги зросли

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Україні вдалося вирішити два стратегічних питання – домогтися від Росії зниження ціни на газ і отримати від росіян кредит

Автомобілі: значно подорожчали

Цього року влада серйозно зібралася підсадити українців на вітчизняні автомобілі. Метод обрали нехитрий і перевірений: підняти ціну імпортних авто за рахунок ввізних мит, щоб заодно і скарбницю поповнити.

Спочатку в квітні на три роки збільшили «мито» на бензинові іномарки з об’ємом двигунів 1-2,2 л . Це – авто, які найбільше купуються та складають реальну конкуренцію нашим машинам, які випускає ЗАЗ: «Ланос», «Сенс», «Форца», «Віда». Для машин з об’ємом двигуна 1-1,5 л мито збільшилося на 6,46% від їх вартості, а від 1,5 до 2,2 л – 12,95%, незалежно від країни походження та експорту. Відповідь автоімпортерів була проста і ефективна: вони почали масово ввозити дизельні автомобілі, на які мита не збільшилися. У підсумку бюджет отримав мізер, а модельний ряд в автосалонах серйозно збіднів. Практично зникли з продажу популярні раніше моделі, російськіВАЗи подорожчали на 10-15 тис. грн, а їхні продажі зменшилися.

Тому у вересні депутати ввели ще й утилізаційний збір. Він передбачає, що в ціну нової машини закладається вартість її утилізації – 5500 грн. Але якщо у автовиробника є в Україні свої потужності для переробки старих авто, то податок платити не потрібно. Наші заводи швиденько створили станції розбирання, але поки що не утилізовано жодної машини, адже досі неясно, як розраховуватися з її власником. Але машини стали ще дорожчі.

В результаті до кінця року продажі українських авто трохи збільшилися. У лідери вийшов «Ланос» (75-82 тис. грн залежно від комплектації). Але багато хто воліє за ці ж гроші купити китайську машину, адже її якість вища. Тим часом китайські інвестори активно вкладають гроші в наші автопідприємства і збираються випускати на них свої авто.

Газ і кредит: отримали

Під кінець року Україні вдалося вирішити два стратегічних питаннядомогтися від Росії зниження ціни на газ (переговори на цю тему велися більше двох років) і отримати від росіян на вигідних умовах кредит, що майже дорівнює третині доходів держбюджету ($15 млрд під 5% річних, причому без вказівок, на що мають бути витрачені гроші). Однак, щоб «пасьянс» склався, довелося не лише довго торгуватися зМВФ, який вимагає в обмін на $3 млрд кредиту підняти тарифи на комуналку для населення, а й почати реальні роботи по забезпеченню країни газом з альтернативних джерел. Таких джерел до кінця року в України три: реверс з Європи, газовози через Чорне море, і, нарешті, незважаючи на протести екологів і «свободівців», розвідувальні роботи з видобутку сланцевого газу на Юзівському родовищі (Харківська обл. І Донбас) і на Прикарпатті компаніями «Шелл» і «Шеврон».

Експерти енергоринку розуміли, що постачання навіть 1-2 мільярдів кубів газу на рік через Словаччину погоди не зроблять (щороку країна споживає більше 40 млрд кубів блакитного палива), а будівництво терміналу під Одесою поки що недоцільно, оскільки Туреччина не поспішає погоджуватися на щомісячний прохід 2-3 тристаметрових газовозів з кувейтським газом через Босфор і Дарданелли хоча б з міркувань безпеки. Але галас в пресі був великий. А ось буріння першої ж розвідувальної свердловини на Харківщині (Первомайський р-н) показало: сланцевий газ є вже на 5 кілометрах глибини, в обсягах, придатних для промислового видобутку. Експерти поки що стримані: те, що газ знайшли одразу, – це добре, але потрібно бурити далі. За договором «Шелл» до 2018 р. пробурить на Юзівському родовищі 15 свердловин, тоді стане ясно, які підтверджені запаси, але пласти там газоносні, тому ймовірність промислового видобутку дуже висока, а собівартість газу буде $230-250 за 1000 куб. м. До речі, у січні 2019-го закінчується термін газового договору 2009 року, і якщо почнемо до того часу промвидобуток свого сланцю, це стане серйозним козирем на переговорах про ціну російського газу.

Акцизи: все вище і вище

У боротьбі за наповнення бюджету депутати йшли як уторованими, так і новими шляхами. Для початку вкотре підвищили акцизи на алкоголь і тютюн. У підсумку за рік пляшка найдешевшої горілки подорожчала на 4 грн – до 30,1 грн, а пачка сигарет середнього класу – приблизно на 3 грн, до 14-15 грн. Пити й курити українці стали менше (швидше за все, народ перейшов на самогон і контрабандні сигарети), проте, за даними Міндоходів, за три квартали надходження до бюджету зросли на 15%, або до 12 млрд грн.

А ось новий шлях наповнення бюджету – державні векселі (боргові розписки під відсоток) – дав збій: вони виявилися незатребуваними. Механізм планувався такий: казначейство за обопільної згоди розраховується з постачальниками товарів і послуг держструктурам векселями, ними ж погашає повернення ПДВ. Далі векселя або надходять на ринок зі знижкою 10-15%, якщо фірмі терміново потрібні живі гроші, або держава через 3 роки купить їх назад і виплатить відсотки. Однак бізнес відмовився, побоюючись збитків: мовляв, векселі на ринку почнуть купувати за півціни, і вирішив чекати, поки у скарбниці з’являться гроші.

Відклали до 1 січня 2014 р. і податок на нерухомість, бо його введення у квітні вдарило не по господарях «палаців», а по численних власниках недорогих і середніх квартир. Коли податкова застосувала закон на практиці, з’ясувалося: ті, у кого не один об’єкт нерухомості (наприклад, дві гостинки), зобов’язані платити за право володіти другою будовою, незалежно від її площі, тому що пільга по несплаті поширюється тільки на одну. Платити зобов’язані власники квартир з житловою (не загальною ) площею від 120 кв. м і будинків від 250 кв. м. За кожен зайвий «квадрат» потрібно за рік заплатити 1-2,7% від мінзарплати залежно від площі – чим більше, тим дорожче. Наприклад, податок на квартиру площею 150 кв. м цього року міг бути 344 грн на рік, на особняк, в якому 500 кв. м – 2753 грн на рік. Але і власник двох квартир житлоплощею 30 і 40 кв. м (у сумі 70 кв. м) також зобов’язаний платити податок – за одну квартиру за його вибором.

Доходи: повільне зростання і борги

Із зростанням зарплат і соцстандартів в 2013-му склалося не особливо: підвищені з 1 січня мінзарплата (до 1147 грн) і мінпенсії (до 894 грн) залишалися такими цілих 11 місяців, і лише з 1 грудня трохи збільшилися. Для порівняння: у 2012-му, коли були вибори до Ради, соцстандарти підняли 5 разів за рік, причому один раз – поза планом. Проте цього року надбавка вийшла солідною: одразу плюс 71 гривня працівникам (до 1218 грн) і 55 грн пенсіонерам (до 949 грн). Нове зростання соцстандартів Кабмін обіцяє тільки з 1 липня 2014-го. Втім, бюджет поки що не прийнятий, тому є сподівання, що піднімати будуть хоч і на менші суми, але раніше і частіше.

«Замерзли» в 2013 році і зарплати бюджетників, оскільки тариф 1-го розряду, який є базовим для розрахунків, протягом року не змінювався. Його обіцяють підвищити в 2014-му, але з якого числа – поки неясно, можливо, з грудня. У промисловості та агросекторі заробітки зростали, хоч і повільно: за рік (дані по листопаду) надбавка становила всього 165 грн, хоча в 2012-му було майже на 400. Парадокс: економіка падає, а зарплати зростають, – експерти пояснюють тим, що декому ставки все ж підвищували, наприклад, айтішникам і авіаторам, та й податкова серйозніше взялася за «конверти», звідси і формальний приріст. Поганий підсумок року: зросли борги по зарплатах. У листопаді вони, за даними Держстату, перевищили мільярд грн. І близько 2 третини від суми співробітникам заборгували працюючі фірми, а не банкрути.

Урожай: новий рекорд

Цього року Україна зібрала суперврожай – 63,1 млн т зерна. Це на 10% більше, ніж було зібрано в самому рекордному досі 2011 році. Так багато вийшло за рахунок кукурудзи: вона дала майже половину збору – 30 млн т. Продукт затребуваний за кордоном як корм худобі. Ще 18 млн т – це пшениця, близько 10 млн т – ячмінь, до 1 млн т – жито, інше – гречка, просо, овес, горох. Середня врожайність – 40,2 ц/га (торік – 31,7 ц/га).

Приємно, що при цьому держава не наступила на граблі 2011 року, коли через введення квот на вивіз зерна ціни на нього обвалилися, а частина врожаю просто згнила. Зараз аграрії можуть вивозити скільки завгодно зерна, а тонна пшениці 3-го класу, яка йде на випічку хліба, коштує до 2000-2200 грн, тож хліб точно дорожчати не буде. Експерти продовжують радувати: на їхню думку, нинішні рекордні врожаї стануть нормою, оскільки в агросектор прийшов великий бізнес.

Олександр Панченко

До списку новин