загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сучасні пенсійні системи різних країн

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійні системи в різних країнах істотно відрізняються

У Китаї політики тільки починають засновувати пенсії для всіх громадян. В Австралії люди змушені працювати, для того, щоб відкласти гроші на старість. Італія і Німеччина виступають за підвищення пенсійного віку та скорочення пільг. Про це повідомляє Boston.

США:

Соціальне забезпечення - це один з основних пунктів політики Сполучених Штатів. Усі виплати фінансуються за рахунок податку на прибуток працівників і роботодавців. У середньому допомога становить $1269 на місяць. Американець може вийти на пенсію в 62 роки. Однак він буде отримувати державну допомогу в повному обсязі тільки в 66 років (у 67 для тих, хто народився після 1959р.).

КИТАЙ:

Населення Китаю стрімко старіє. У країні не вистачає працівників для відрахувань до пенсійного фонду. Зараз міські робітники платять 8% від свого доходу, а їх роботодавці перераховують 20% до пенсійного фонду. Середня пенсія дорівнює половині передпенсійного заробітку. Чоловіки мають право піти на пенсію в 60 років, жінки з 50 до 55. Тільки половина дорослих отримують пенсію з державних відрахувань. У 2009р. Китай ввів пенсійний план для сільської місцевості. Там пенсіонери отримують в середньому $12 на місяць.

ЯПОНІЯ:

Старіюче населення Японії також зіткнулося з проблемою фінансової допомоги пенсіонерам покоління бебі-буму. На сьогоднішній день є кілька різновидів пенсій. Всі працівники отримують базову допомогу в розмірі $657 з фонду, який частково фінансується за рахунок відрахувань з зарплат. Другий тип пенсій залежить від заощаджень, які пенсіонер встиг зробити протягом життя. Допомога складає не більше 25% від допенсійного заробітку.

НІМЕЧЧИНА:

Система пенсій у Німеччині передбачає виплату 58% від останньої зарплати. Німці можуть вийти на пенсію в 65 років, однак, вік поступово піднімається. Люди, народжені після 1964р., зможуть отримувати допомогу після 67 років.

ФРАНЦІЯ:

Мінімальний вік для отримання повної пенсії для більшості французів дорівнює 62 рокам. Перед виходом на пенсію працівник повинен пробути на службі 41,5 років. У Франції пенсіонери отримують 60,8 % допенсійного заробітку.

БРИТАНІЯ:

Пенсійна система Великобританії побудована за принципом запобігання бідності, а не надання зручностей. Британські пенсіонери отримують тільки 38% від своїх колишніх доходів, набагато менше, ніж німецькі, італійські та французькі працівники. У Британії пенсія ділиться на дві частини. Першу допомогу в розмірі $177.34 на тиждень отримують усі працівники, які пропрацювали в країні 30 років і більше. Друга державна пенсія нараховується відповідно прибутку кожного окремого співробітника.

БРАЗИЛІЯ:

У 1980р. Бразилія заснувала пенсійну систему, яка вважається однією з кращих у світі. Система фінансується за рахунок податку на заробітну плату. Бразильцям досить пропрацювати 15 років для того, щоб отримувати мінімальну пенсію в 65 років (60 для жінок). Чоловіки можуть вийти на повну пенсію в 53, якщо їх стаж перевищив 30 років. Жінки можуть не працювати в 48, якщо їх стаж досяг 25 років.

ІТАЛІЯ:

До реформи 2004р. італійці могли вийти на пенсію в 57 років. Однак боргова криза змусила уряд підвищити пенсійний вік. До 2018р. він досягне 66 років. Велика частина пенсіонерів отримує державну допомогу. Тільки чверть пенсій забезпечують приватні компанії. Італійці отримують 72% від свого допенсійного доходу.

АВСТРАЛІЯ:

У 1993р. уряд Австралії зобов'язав роботодавців вносити суму, рівну 9,25% доходу працівника до пенсійного фонду. Австралійці не можуть зняти гроші зі своїх рахунків до виходу на пенсію. Таким чином, кожен сам забезпечує свою старість.

ПІВДЕННА КОРЕЯ

Урядова програма передбачає виплати залежно від середнього доходу та стажу. Повні пенсії доступні у віці 60 років. Пенсіонери можуть розраховувати на половину середнього доходу. У країні зафіксовано найвищий рівень бідності серед пенсіонерів у розвинених країнах: 45,1%, порівняно з середнім 13,5%.

ДАНІЯ:

90% людей, які працювали повний робочий день, отримують пенсію компанії. Типовий пенсіонер має майже 95% відсотків середнього передпенсійного заробітку. Найбідніші пенсіонери отримують щорічну допомогу $1400. Вік виходу на пенсію становить 65 років.

До списку новин