загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Десятки тернополян безкоштовно користуються перукарнею, швейною та соляною кімнатою

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Перукарня, їдальня, швейна майстерня, оздоровчі процедури, аромотерапія, соляна кімната. Усе - безкоштовно. Щодня послугами територіального центру соціального обслуговування населення управління соцполітики Тернопільської міськради кристуються десятки соціально незахищених людей. Чекають відвідувачів і напередодні свят.

Марія Кривецька, інвалід ІІ групи з дитинства: "От сирок, картопля, сарделька сьогодні, а вчора була котлета з кашею. Що не день, то нове меню, і дуже смачно годують". Так Марія Василівна вихваляє обіди у їдальні тернопільського територіального центру соціального обслуговування населення. Сюди ходить роками. Болячок каже позбулася, натомість набула нових друзів, повідомляє тв4. Марія Кривецька, інвалід ІІ групи з дитинства: "Я собі вже друзів знайшла, маю коліжанок, з ними спілкуюся, мені дуже весело. Вдома що я би робила в чотирьох стінах сама одна?" Сама-одна жінка вже багато років. І серед нас таких, як вона - безліч. Сюди приходять і за допомогою, і за спілкуванням. Наталія Жученко, психолог: "Ми займаємось танцювально-руховою терапією, тілесно-орієнтованою терапією, проводжу консультації з людьми, просто спілкуємось, п'ємо чай, створюємо атмосферу, в якій людям було би приємно і вони могли б відкриватися. Просто щоб вони ставали хоч трошки щасливішими". Марія Чашка, начальник управління соціальної політики Тернопільської міськради: "В Тернополі таких людей дуже багато. В нас на обліку вже майже 2 тисячі тернополян саме таких категорій, які отримують, хто постійні, а дехто періодичні послуги". Перелік послуг починається з найпростіших, проте найпотрібніших. Тут літні, самотні люди, інваліди не лише харчуються. В центрі працює швейна майстерня та перукарня. Обидві користуються попитом.

Світлана Прованюк, перукар: "- Як коли, 15-20 людей, деколи і більше є, якщо свята якісь.

- Більше чоловіків чи жінок?

- І тих, і тих є достатньо". Надія Цимбал, пенсіонерка: "- Приходжу сюди, тут стрижуть гарно, бачите? Все, як має бути. Гарно відносяться до нас.

- Вже ваші смаки знають?

- Так". Марія Кривецька, інвалід ІІ групи з дитинства: "Пошиття є, я собі підігнула багато платтів, все зробила, що хотіла. І в соляній кімнаті дихала, я такий бронхіт мала. І колектив дуже дружний. Мені дуже сподобалось". Соляна кімната - одна з медичних послуг. ЇЇ відкрили цьогоріч і не шкодують. Уляна Фещак, зав. відділу соціально-медичних послуг: "Ми функціонуємо від 22 серпня по сьогодні 180 людей відвідали соляну кімнату, і повірте, ефект дуже гарний. Ті, хто користувались спреями, відкинули їх, і тепер проходять тільки оздоровчих 10-15 днів процедур". Поступово у центрі більшає масажерів, нещодавно відкрили пункт прокату інвалідних візків, кімнату для аромотерапії і релаксації. Скористатись ними соціально незахищених тернополян запрошують і працівники, і відвідувачі. Надія Цимбал, пенсіонерка: "Бажаю всім щастя, здоров'я і всого найкращого, щоби сюди всі приходили. Бо тут дуже гарне обслуговування".

До списку новин