загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Відсвяткувати Різдво у Львові запрошують гостей з усього світу: перелік святкових заходів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Із 2 січня у Львові розпочалася підготовка до Різдвяних свят. Щороку в цей час проходять десятки заходів, атракцій, вертепів, фестивалів та концертів. Українців та гостей з-за кордону запрошують відсвяткувати Різдво у Львові. Щодня відбувається по три-чотири святкові заходи – релігійні, розважальні, творчі. Із грудня працює в центрі міста різдвяна ярмарка, у храмах вже встановили різдвяні шопки, що символізують народження Ісуса Христа, у галереях та музеях міста можна подивитися на різдвяні виставки. Навіть на Львівському Євромайдані встановили свою ялинку та будуть колядувати.

З 2 до 5 та 7 січня у дворику Ратуші театр "Воскресіння" показує театралізовану вогняну інсталяцію "Коли ангели спускаються на землю", у якій задіяні альпіністи, що виконуватимуть роль ангелів. Вистава триватиме щогодини з 17:00 до 23:00. 6 січня на площі Ринок мер міста Андрій садовий встановить Дідуха. Дідух є основним символом Нового року і Різдва. Дідух – це сніп пшениці, що символізує прихід пращурів. Центром міста пройде святкова процесія, лунатиме коляда. На Різдво, 7 січня, на сцені Різдвяного ярмарку на площі біля Оперного театру о 14:00 год розпочнеться дводенний Фестиваль вертепів. У цей же день о 18:00 представники молодіжної організації "ПЛАСТ" проведуть традиційну різдвяну акцію "Пластова свічечка".

А увечері, 7 та 8 січня, Різдвяний ярмарок запросить усіх охочих на етновечірку просто неба з виступами музичних гуртів, різноманітними конкурсами та народними забавами. 7-8 січня розпочнеться традиційне вертепне дійство у Музеї народної архітектури та побуту. Після цього відбудеться різдвяна святкова хода учасників фестивалю "Спалах різдвяної звізди" та вертепів центром міста.

З 7 до 26 січня у храмі Пресвятої Євхаристії відбудеться щорічний фестиваль "Велика коляда", метою якого є збереження духовної спадщини та християнської Різдвяної традиції українського народу. У храмі колядували: хор національної і духовної пісні "Вірли", Галицький камерний хор "Євшан" , ансамбль бандуристок "Чарівні струни", Молодіжний хор "Soli Deo" та багато інших різноманітних хорових колективів та співаків.

7-9 січня другий рік поспіль на площі Ринок під час VII Міського Свята Пампуха працюватиме "Пампухова хата" з найрізноманітнішими різдвяними смаколиками. Також Свято збере на своїй сцені кращі вертепи Львова, які покажуть свої вистави та заспівають колядки, проведуть конкурси на найкращу господиню та найшвидшого пампухоїда.

"Уявити Свято Пампуха без пампушків неможливо. Ці солодкі символи Різдва є однією з дванадцяти страв Різдвяного столу, якими охоче ласують дорослі та малі. На святковому Ярмарку діятиме велика Пампухова хата, в якій пропунуватимуть пампушки з різними начинками. А ще розкажуть особливості їх приготування та повідають історію цієї смачної страви", - розповів директор VІI Міського Свята Пампуха Андрій Сидор.

Дух автентичного українського Різдва можна буде відчути 8-9 січня в Музеї народної архітектури і побуту "Шевченківський Гай" під час фестивалю "Різдво в Гаю".

12 січня 2014 року відбудеться благодійний бенкет "Різдво на Святоюрській горі" у Митрополичих палатах, що на площі святого Юра, 5. Початок о 18.00 годині. "Різдво на Cвятоюрській горі" - спільне святкування празника Різдва, для того, щоб творити майданчик для спілкування між Церквою та громадою міста, в атмосфері відкритості і довіри.

Ольга ШВЕД

До списку новин