загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

За зарплати у конвертах саджатимуть у тюрму?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За виплату «сірих» зарплат можуть запровадити кримінальну відповідальність. Використання праці найманих працівників без трудового договору або заниження у ньому розміру реальної зарплати каратиметься позбавленням волі до 2 років.

Встановити додаткову відповідальність для роботодавців запропонував «регіонал» Антон Яценко, який подав до Верховної Ради законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо визначення бази оподаткування при нарахуванні заробітної плати» (№3823).

Хоча у назві ініціативи та пояснювальній записці до неї не йдеться про наміри змінити кримінальне законодавство, відповідну пропозицію можна знайти у «Прикінцевих положеннях» проекту. Так, Кримінальний кодекс пропонується доповнити ст.175-1 «Ухилення від укладення трудового договору». Парламентар пропонує встановити відповідальність за використання праці працівників без укладення трудового договору або із заниженням розміру заробітної плати в ньому, а також за внесення до нього неправдивих відомостей про займану посаду.

У разі ухвалення закону такі дії каратимуться штрафом від 3 до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51—85 тис. грн.) або позбавленням волі на строк до 2 років.

Як відзначає А.Яценко, обсяг тіньової зарплати в Україні складає близько 200 млрд грн., а мінімальну заробітну плату отримують майже 2 млн чоловік. «Більшості (з них. — Прим. ред.) все інше доплачують у конвертах. Через це страждають соціальні фонди, Пенсійний фонд, державний бюджет, через це не можуть отримувати заробітну плату працівники бюджетної сфери», — пояснює необхідність змін нардеп.

До списку новин