загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нові пенсії з нового року. Хто має право

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 1 січня у силу вступив закон про надання пенсії за особливі заслуги перед Україною батькам, які виховали п'ять і більше дітей.

В Україні з 1 січня набирає чинності закон № 170 -VII "Про внесення зміни до статті 1 Закону України " Про пенсії за особливі заслуги перед Україною " про призначення пенсії батькам, які виховали п'ятьох і більше дітей", - пише РБК-Україна.

Президент України Віктор Янукович підписав цей закон 24 квітня 2013. Також варто відзначити , що закон був прийнятий парламентською більшістю на виїзному засіданні на вул. Банковій.

Законом пропонується поширити право на пенсію за особливі заслуги перед Україною також і на батька, який у разі смерті матері дітей або позбавлення її батьківських прав виховував п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку.

Нагадаємо, з Нового року вступає у силу також податок на нерухомість. Згідно з ним, з 1 січня оподаткуванню підлягають квартири і будинки, площа яких перевищує 120 кв. м і 250 кв. м відповідно. Квартири і будинки меншої площі є предметом податкової пільги. Підлягає оподаткуванню також сумарна площа квартири і будинку, якщо вона перевищує 370 кв. м.

Ставка податку становить 1 % від мінімальної зарплати для сумарної площі нерухомості від 370 кв. м до 740 кв. м і 2,7 % - якщо вона перевищує 740 кв. м. При цьому власне податок нараховується на кількість метрів, що перевищує "пільгове", не обкладене податком, значення. Разом з тим, "пільга" по сплаті податку знімається відразу ж, як тільки буде доведено факт отримання доходів з нерухомості - від здачі її в оренду, лізинг або використання в комерційних цілях.

До списку новин