загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Олена Кондратів віддала 3000 гривень мистецької премії на Євромайдан

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Олена Кондратів, 77-річна пенсіонерка з села Радча, що на Івано-Франківщині, віддала три тисячі гривень своєї мистецької премії на потреби столичного Євромайдану.

За прикладом подружжя пенсіонерів Михайла та Мирослави-Калини Кравчуків з Івано-Франківська, які днями пожертували усі свої заощадження—10 тисяч гривень для столичного Євромайдану, свою мистецьку премію у розмірі три тисячі гривень віддала й народна художниця. Премію Тисменицького району імені Романа Федоріва жінка отримала за багаторічну художню творчість та виставки. Цікаво, що малювати картини та навіть… писати ікони, жінка почала лише вийшовши на пенсію.

«Пані Олена — гордість Радчі, — нахвалює народну мисткиню директор сільського будинку культури Ірина Вацеба. — Адже жінка-іконописець не у кожному селі є, а ми — маємо!»

Та й не лише до мистецтва має талант пані Олена. Вона ще й професійний садовод, працювала колись ланковою у колгоспі та на пошті. Малювати почала ще у школі, але згодом було не до творчості.

Про фарби й полотно згадала на початку 1990-их, коли вже вийшла на пенсію. І так плідно почала працювати. Усе їй вдається: і в хаті візерунки на стінах малювати, ікони писати, відтворювати на полотнах природу рідного краю, натюрморти, та робити копії картин великих художників. У зв’язку з недавніми подіями навіть почала малювати політичні алегоричні картини. А ще Олена Кондратів — велика патріотка, бере участь у сільському громадському житті, співає, читає вірші Шевченка та пропагує серед молоді творчість Кобзаря. А її ікони навіть по церквах є.

Окрім цього, жінка вдома вирощує сотні квітів, щепить дерева, виводить нові сорти фруктів. Вона — добра господиня, мати трьох синів та бабуся шістьох онуків. І кожен з її великої родини має мистецький хист.

На мистецьку премію району художницю з Радчі, за словами Ірини Вацеби, подавали ще минулого року. Проте лауреаткою вона стала у 2013-ому. Дізнавшись, що отримає нагороду у номінації «Образотворче мистецтво», сільська художниця одразу вирішила: відасть гроші на потреби столичного Євромайдану.

«Якби ви знали, як мені та моїй родині і, напевно, мільйонам українців, набридла оця осоружна влада, — зізнається талановита поважна жінка. — Тому треба щось робити, аби змінити ситуацію в державі. Шевченко писав: «Борітеся — поборете!». І боряться наші діти та онуки, відстоюють правду. Віддати премію — це найменше, що я можу зробити для європейського майбутнього України».

Пані Олена каже, що з цікавістю, але й тривогою спостерігає за всім, що відбувається в Києві, молиться за тих, хто відстоює краще життя, майбутнє.

«Що мені ті гроші, — продовжує народна художниця. — У Києві вони будуть більше потрібні. А я готова працювати, малювати та допомагати всім, хто за святую правду».

Сабіна РУЖИЦЬКА

До списку новин