загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найцікавіші наукові відкриття 2013 року

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Людству вдалось досягти краю Сонячної системи, знайти двійників нашої планети та прісну воду на Марсі. Ми змогли клонувати стовбурові клітини і нарешті розібратися зі своїми предками.

Єдиний предок

П'яте місце. Історія людини виявилась значно простішою, аніж вважалось досі. Як з'ясували антропологи, сучасні люди мають лише одного предка.

Так, у 2013 році в Грузії знайшли череп, вік якого складає 1,8 млн років. Він поєднує у собі риси як більш ранніх, так і пізніших видів.

Таким чином, вважають науковці, багатьох спеціалізованих видів роду Homo не існувало. Усі вони належать до одного - людина прямоходяча або Homo erectus, і просто відрізняються зовнішніми ознаками.

Марсіанське озеро

На четвертому місці - важливе астрономічне відкриття. Марсохід Curiosity виявив на Червоній планеті сліди давнього озера, в якому можливо існувало життя.

Проби ґрунту, взяті в кратері Гейла, свідчать, що 3,7 млрд років тому на цьому місці була прісна водойма. Зокрема, Curiosity виявив такі елементи, як вуглець, водень, кисень, азот та сірку. Це, своєю чергою, означає, що водойма теоретично була придатною для життя мікроорганізмів.

Край Сонячної системи

Третє місце у рейтингу топ-відкриттів, за версією National Geographic, - за "Вояджером-1", який нарешті досяг краю Сонячної системи. Принаймні, у цьому запевняють у NASA.

Космічний апарат, який стартував у Космос у далекому 1977 році, більше не відчуває впливу сонячного вітру.Це дозволяє говорити, що він дійсно вийшов у міжзоряний простір.

Підтвердити чи спростувати цю гіпотезу зможе брат-близнюк "Вояджер-2", який теж незабаром вийде за межі системи.

Клонування стовбурових клітин

На другому місці - клонування людських ембріональних стовбурових клітин.

Більше десятиліття дослідники Орегонського університету науки та здоров'я безуспішно намагалися здійснити цю процедуру. Нарешті у 2013-му науковці оголосили, що їм вдалося клонувати людські ембріони і отримати з них стовбурові клітини.

Вони також зуміли виростити з них клітини шкіри та серцевої тканини - а це перший крок до їхнього застосування у трансплантації.

Досягти успіху, як би це не звучало, команді вдалось, додавши до процесу клонування кофеїну.

"Велелюдний" Космос

І найважливіше відкриття 2013 року - Космос стає більш насиченим. Дослідники з Каліфорнійського технологічного інституту вважають, що на орбітах зірок нашої Галактики знаходиться щонайменше 100 млрд екзопланет.

Зрозуміло, не на всіх вам би захотілось жити. Згідно з опублікованим звітом NASA, лише одна з п'яти зірок може мати на своїй орбіті планету з придатними для життя умовами. Приміром, “Кеплер-62f” - це двійник Землі.

Щоправда, добратися до планети непросто - вона знаходиться на відстані 1200 світлових років від нас.

Щоб зробити такий висновок, науковцям довелось опрацювати тонни інформації, зібраної телескопом "Кеплер" за 4 роки, інформує Телеканал «24».

До списку новин