загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Сонцедайна палітра барв Кіровоградщини»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З нагоди відзначення 75-річчя створення Кіровоградської області (10 січня) в Кіровоградському художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна відкрито виставку «Барви степу», яка презентує мистецькі доробки відомих кіровоградських художників - лауреатів обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна та обласної премії в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка у 2005-2013рр. з музейної колекції творів сучасного українського образотворчого мистецтва.

Кіровоградською обласною радою в останнє десятиріччя засновано шість обласних премій, серед яких є і мистецькі. Так, премія в сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна заснована в 2005р. і присуджується у трьох номінаціях: «національна традиція», «новітні спрямування», «мистецтвознавство та історія мистецтв», вручається щороку 8 грудня, в день народження О.О.Осмьоркіна, в меморіальному музеї. Премія в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка заснована в 2002р. і присуджується у трьох номінаціях: «архітектура», «геральдика та вексилологія», «декоративно-прикладне мистецтво», вручається щорічно, 1 липня, у День архітектури України. Лауреатам премій присвоюється звання, вручається диплом установленого зразка, грошова частина премії, почесна відзнака Кіровоградської обласної ради та Кіровоградської обласної державної адміністрації – скульптура «Степовий орел».

Слід зазначити, що ці премії є реальним заохоченням до активної творчої діяльності художників, архітекторів, мистецтвознавців, краєзнавців, а також сприяє популяризації творчих здобутків митців Кіровоградщини в Україні та за її межами. Всі лауреати премій є своєрідними, неординарними творчими особистостями, які мають за своїми плечима значний мистецький досвід. Їх творчість вирізняють неповторний художній почерк, особливий погляд на світ і шляхи розвитку сучасної української образотворчості.

На виставці представлено понад 30 творів живопису, графіки, скульптури та декоративно-прикладного мистецтва відомих кіровоградських митців - народного художника України М.В.Надєждіна, заслужених художників України С.Г.Шаповалова, А.М.Янєва, Г.М.Гнатюка та А.М.Надєждіна, заслужених працівників культури України Л.І.Бондаря та В.М.Остапенка, заслуженого майстра народної творчості України О.І.Пренко та багатьох інших талановитих художників – лауреатів мистецьких премій, які яскраво відображають творчість кожного митця. Пейзажі, натюрморти та тематичні композиції дарують атмосферу мистецького свята, яскраво передаючи особливу, неповторну колористику української сонцедайної палітри барв, народженої кольорами безкрайого неба, духмяних степових трав, швидкоплинних течій річок і брущатого каміння старовинних міських вулиць.

Віта Чернова

До списку новин