загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цей день в історії/ 13 січня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Старий Новий рік: у цей день в Україні святкують Щедрий Вечір

 

1610 — Галілео Галілей відкрив четвертий супутник Юпітера, який згодом отримав назву Каллісто. Третій за величиною супутник у Сонячній системі, розміром приблизно з Меркурій.

1681 — У Бахчисараї підписано договір, який завершив Московсько-турецьку війну. Згідно з Бахчисарайською угодою, Османська імперія визнала Україну за Московією.

1854 — Фаас Ентоні з Філадельфії запатентував новий музичний інструмент - акордеон.

1928 — У трьох будинках в містечку Шенектейді (штат Нью-Йорк) встановили перші експериментальні телевізори для демонстрації можливостей прийому телесигналу в домашніх умовах.

1942 — Почалося примусове вивезення населення України в Німеччину (Ґастарбайтери).

1989 — У всій Великобританії комп'ютери були вперше паралізовані вірусом «Friday the 13th» («П'ятниця, 13-те»), відомим також під назвою «Jerusalem», котрий періодично активізується в дні, коли 13 число припадає на п'ятницю.

1993 — У Парижі представники 130 країн підписали «Конвенцію про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї і її знищення».

2000 — Про свою відставку з поста глави компанії «Microsoft» заявив її співзасновник і багаторічний керівник Білл Ґейтс.

 

13 січня народилися:

 

1827 — Микола Бекетов, один з основоположників фізичної хімііі та хімічної динаміки, заклав основи принципу Алюмінотермія.

1864 — Він Вільгельм, австрійський фізик, лауреат Нобелівської премії (1911) за дослідження явищ випромінювання і поглинання абсолютно чорним тілом (закони Віна).

1877 — Мацієвич Левко, український інженер-конструктор, винахідник, політичний діяч; перший український авіатор.

1894 — Онацький Євген, провідний діяч Організації Українських Націоналістів, громадський діяч, журналіст і науковець.

До списку новин