загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Рівненщині реконструюють давній одяг

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Святковий пояс, який носили заможні жителі Рівненщини у ХVІІ столітті, відтворили майстрині з Радивилова. Побачити його можна у «живому» музеї «Майстерня ткацтва». Тут не лишень демонструють колекцію старожитностей, серед яких і веретена, й прядки, і терлиця, а й сам процес виготовлення тканини на столітніх верстатах. Окрім того, в музеї представлений і автентичний одяг. Тим часом старовинний пояс відтворювали за фрагментом оригіналу, знайденого під час експедицій. Майстриням вдалося опанувати техніку, яку використовували  у  ХVІІ столітті, розповів ініціатор створення музею, керівник громадської організації «Центр дослідження відродження Волині» Володимир Дзьобак. Допомагали їм у цьому працівники обласного краєзнавчого музею.

У той період місцеві мешканці носили крайки, які були більш повсякденними, і пояси, що одягали на свята й урочистості. Такий елемент вбрання спочатку був притаманний лишень для заможних, однак із часом він з’явився і в інших міщан та селян.

Нагадаємо, у «Майстерні ткацтва» раніше відтворили серпанковий одяг. Він був особливим. Це було весільне вбрання, яке також носили на великі свята. Тим часом серпанок був найвищою майстерністю ткаль, пояснюють етнографи.

Разом із тим такий об’єкт, як «живий» музей здатен зацікавити відвідувачів саме завдяки своєму формату. Таким чином він доповнює мандрівну мапу проекту «Волинь туристична», підсумував заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов.

До списку новин