загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Запорука щасливої старості

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Багато молодих людей впевнені, що старість - це найнеприємний період в житті, пора згасання, фізичної та ментальної немочі. Проте вчені провели декілька досліджень, завдяки яким вони прийшли до цілком протилежного висновку.

Вчені сфокусували свою увагу на тому, як люди похилого віку сприймають своє становище. Для цього вони провели опитування за участю понад 1000 людей у віці 50-99 років. Під час опитувань, які проводилися у вигляді письмового анкетування та телефонних розмов вчені прагнули з'ясувати, який стан здоров'я у людини, чи є у неї депресія, наскільки добре її ментальне функціонування. Наприкінці опитування учасникам пропонувалося самостійно оцінити успішність старіння за 10-бальною шкалою.

Як і передбачалося, у літніх людей значно більше проблем з фізичним і ментальним функціонуванням організму. Однак всупереч очікуванням, учасники опитувань показали високий рівень задоволеності своїм віком. Причому, з віком цей показник збільшувався.

Психологи кажуть, що ці дослідження не спростовують, що у людей в літньому віці, дійсно, є проблеми зі здоров'ям. Але, з іншого боку, вони прагнуть налагодити своє життя, адаптуватися під свій вік. А наявність хронічних захворювань і ментальних розладів залежить від оптимістичного настрою і ступеня активності самої людини. Так, було встановлено, наприклад, якщо людина, вийшовши на пенсію, не замикається в будинку, а веде досить активний спосіб життя, займається присадибною ділянкою або спортом, то ці люди, як правило, менше хворіють, не мають проблем із зайвою вагою, оскільки мають хороший метаболізм. Крім того, вони відчувають емоційний підйом. Очищення організму, правильне харчування і активний спосіб життя навіть у літньому віці дають свої позитивні результати.

Завдяки дослідженню можна зробити висновок, що головне зустріти старість в гарному настрої, тоді буде і здоров'я, і ясність розуму, і сили допомагати молодим. А у випадку, якщо когось мучить депресія з приводу віку, то можна скористатися послугою одитинг, яка допоможе знайти себе, поліпшить настрій та підвищить якість життя. Багато людей із власного досвіду кажуть, що літній вік - це всього лише початок нового життя.

Володимир Романюк

До списку новин