загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Прикарпатті у Косові туристи ліплять кераміку і спілкуються з живим Святим Миколаєм

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Область продовжує вражати всіх відпочивальників.

На Прикарпатті є багато місць, повз які пройти дуже складно.

Таким місцем є хата в Верховині, де жив Сергій Параджанов, коли знімав "Тіні забутих предків".

Екскурсії тут проводить пані Галина. Кімнати усього дві, але розповідати про режисера та знімання фільму жінка може годинами, тому що мало не половина села брали участь у зйомках. Найперше показує плащ з вовни, який у фільмі вдягав сам Іван Миколайчук.

Тут також є всі елементи традиційного весільного вбрання гуцулів.

Далі в Івано-Франківській області слід відвідати місто Косів, яке славиться своїми глиняними виробами. Виготовлення кераміки - дуже непроста справа. Спочатку треба обробити глину, зробити форму, а після ліпки на виріб наносять орнамент – білою глиною або із барвниками. Далі усе це йде у піч. Потім орнамент розфарбовують фарбами, покривають глазур'ю і глечик або тарілка мусить випалюватись у печі вдруге. Таким чином, щоб зробити невеликий виріб треба щонайменше три місяці.

Є на Прикарпатті і резиденція Святого Миколая, яка розташована неподалік Косова у селі Пістинь. Тут можна побачити його кімнату, чарівні подушки, через які він дізнається про мрії дітей. Та навіть взуття Миколая, яке сушиться біля печі. У Святого Миколая немає вихідних та відпусток. Він працює цілий рік.  

Проте найголовніше, що тут є – це чарівне дзеркало. У нього треба просто подивитись та загадати бажання, і воно обов'язково здійсниться. На столі у Миколая стоси листів, які пишуть діти з усієї України. І кожному святий відповідає особисто. Найчастіше малюки просять про зовсім нематеріальні речі. Зокрема, здоров'я і хорошого життя в Україні.

І святий Миколай, який паралельно є працівником національного парку "Гуцульщина", намагається допомогти кожному. Каже, грати таку роль – дуже почесно.

За будь-якої пори року від самого ранку Святий Миколай готовий зустрічати маленьких гостей.

До списку новин