загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Прикарпатті чоловік їздить на диво-машині

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мешканці села Верхня на Івано-Франківщині більше року спостерігають на вулицях триколісне диво техніки - мотоцикл з кабіною, схожий на моторікшу. Його своїми руками зібрав місцевий житель Василь Шавранський .

Коли 78-річний Василь Михайлович приїжджає в центр села, місцеві люди виходять подивитися, а роззяви і водії фотографують його моторікшу на мобільні телефони. Схожа техніка їздить вулицями країн Азії та Африки - там триколісні мотоцикли з кабіною використовують як дешеве таксі і називають «тук - туками ». Сам же Василь Шавранський прозвав свій мотоцикл « Інвалідка », пише Фіртка з посиланням на Взгляд.

«Купив два роки тому за 5 тисяч гривень триколісний німецький мотоцикл 1977 року. Він був у жалюгідному стані - від верху залишився тільки погнутий металевий каркас, - розповідає Шавранскій . - Перефарбував, перебрав всі деталі».

Транспорт довелося вдосконалити - спорудити двері з фанери, оббити дерматином. Кабіна необхідна дідусеві через хворі ноги. Він багато років їздив на роботу в райцентр на мотоциклі і поступово «відморозив» суглоби. Тепер ходити з важко, тому збирався купувати машину, але тут підвернувся німецький трьохколісник. Зараз пенсіонер не може натішитися техніці, адже витрата бензину у мотоцикла - 3 л на 100 км .

«Маневрений, потужний, швидкість може розвивати до 80 км / ч. Три швидкості, сигналізація, повороти і стопи, на трьох колесах гальма , - хвалиться чоловік . - Легко заводиться - ручкою, не стартером. Строго ручне управління. Щоб пригальмувати, кермо штовхаю від себе. У мотоцикла дуже м'яка підвіска. Самоохолоджується, є склоочисник. Усередині дуже просторо, спокійно поміщається ще один пасажир. Можна перевезти навіть 80 кг вантажу. Це ідеальна інвалідка - якщо запустити у виробництво, попит був би величезний » .

Пенсіонер катає в моторікші дружину і синів. Коли їде до церкви один, поруч кладе капелюх і тростину. Якось провідував з дружиною невістку в іншому кінці села, а звідти привіз пів мішка картоплі і банки з консервацією .

«Покупці приходили, пропонували кілька тисяч за мій мотоцикл. Я не продаю, самому потрібно. Пішки ходити далеко вже не можу. У мене є три сини з невістками , правнучка. Вони не дозволять продати - це вже сімейна реліквія».

До списку новин