загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кандидати у пенсіонери — готуємось до пенсії завчасно!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсія за віком призначається з дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку, якщо звернення за пенсією відбулося не пізніше трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку. В іншому випадку пенсія призначається з дати звернення.

Збір документів для призначення пенсії, звичайно, потребує чимало зусиль і часу. Особливо це актуально для громадян, трудова діяльність яких проходила в інших регіонах та в країнах колишнього Радянського Союзу.

Саме тому про призначення пенсії необхідно дбати завчасно, у разі необхідності скориставшись можливістю звернення за консультативною допомогою до спеціалістів управлінь Пенсійного фонду України протягом року до досягнення особою пенсійного віку. Фахівці органів Пенсійного фонду поінформують про порядок та час звернення, нададуть перелік документів, необхідних для призначення пенсії, проведуть попередню перевірку їхнього змісту та належного оформлення, а також, у разі потреби, допоможуть підготувати запити щодо витребування потрібних довідок.

Спеціалістами управлінь проводиться завчасна робота щодо інформування осіб, які набувають право на пенсію за віком згідно зі статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09.07.2003 року №1058–IV.

З цією метою щоквартально управлінням формуються та передаються до підприємств, організацій, установ листи з переліком осіб, які в наступних трьох кварталах досягнуть пенсійного віку, разом з пам’яткою майбутньому пенсіонеру, де міститься перелік необхідних документів для призначення пенсії, що дозволяє заздалегідь сформувати справу майбутнього пенсіонера.

Звертаємо Вашу увагу, на те, що завчасне звернення до органів Пенсійного фонду сприятиме своєчасній реалізації права на пенсійне забезпечення.

До списку новин